Datum objave: 04. Studeni 2013

Gimnastički klub Dišpet slavi 10. rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložbom plakata, slika, diploma i trofeja sa natjecanja u Gradskoj knjižnici Juraj Šišgorić počelo je obilježavanje 10. godišnjice djelovanja gimnastičkog kluba Dišpet. Ovo je uvod u njihovu proslavu 10. rođendana jer osim izložbe klub priprema prezentaciju monografije i gimnastičku priredbu na kojoj će nastupiti poznati hrvatski gimnastičari.

Gimnastički Klub Dišpet osnovan je 12.11.2003. Odluku o osnivanju kluba, nakon niza problema u Gimnastičkom društvu Šibenik i nemogućnosti njihova rješavanja, Danijel Škugor, Đorđe Katalinić, Predrag Dobrijević i Pavo Krtalić skupa sa roditeljima djece gimnastičara i trenerima Josipom Zorićem i Sanjom Gardijan, donijeli su odluku o osnivanju novog gimnastičkog kluba. Dogodilo se to u kafiću Grič u blizini sportske dvorane Miminac. Ime kluba samo se nametnulo - Dišpet. Cilj im je pokazati svima da se ljubavlju, voljom, željom za boljitak, entuzijazmom i volonterizmom na svim razinama mogu ostvariti gotovo svi ciljevi. U klubu Dišpet danas trenira 30ak djece.

„I evo nas sada slavimo 10 godina. Do danas je više od 500 djece prošlo kroz klub. Sudjelujemo u mnogim natjecanjima i manifestacijama na kojima se trudimo što više djece upoznati sa gimnastikom, sportom koji i nije toliko atraktivan u Šibeniku. Odlučili smo 10. rođendan proslaviti i ovom izložbom jer smo tijekom mnogih natjecanja skupljali plakate, diplome i trofeje koji su vizualno vrlo interesantni pa smo ih željeli izložiti. Napravili smo i monografiju u kojoj je zabilježeno sve što se događalo tijekom deset godina te u srijedu u knjižnici pripremamo  prezentaciju monografije, a obilježavanje ćemo zaokružiti 17.11 sa priredbom  u sportskoj dvorani Baldekin gdje će osim naših aktivnih članova nastupiti i eminentni Hrvatski gimnastičari kao Filip Ude i Tina Erceg“, ispričala je Mirijana Škugor, predsjednica kluba.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i Dijana Ercegović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport koja je istaknula važnost suradnje lokalne uprave i sportskih klubova kao što je Dišpet koji promoviraju bavljenje sportom.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti