Datum objave: 31. Listopad 2013

Grad Šibenik traži novog koncesionara za gradski prijevoz

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je javni poziv za izbor novog koncesionara za obavljanje javnog prijevoza jer je ATP-u, koji je javni prijevoz obavljao do sada, ističe koncesija. Ipak, ugovor će se zaključiti na vrijeme od dvije i po godine, a ne na četiri kao što je to bilo do sada.

ATP-u je u lipnju produžena koncesija usprkos problemima u kojima se tvrtka našla te je nakon toga U Gradskoj upravi postojala ideja o formiranju posebnog gradskog poduzeća, ali se od te ideje ipak odustalo, barem na neko vrijeme. Procijenjena vrijednost nove koncesije koja će se dodijeliti je simboličnih, jednu kunu i plaća se do kraja siječnja za tekuću godinu. 

Kandidati su dužni platiti iznos od 10.000,00 kuna u korist Upravnog odjela za financije Grada Šibenika. Odluku o davanju koncesije donijet će se na temelju kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, a u obzir se uzima kvaliteta i cijena usluge, povoljnost ponuđene koncesijske naknade ili subvencije,  funkcionalne i ekološke osobine, tehnička dostignuća, sposobnost ponuditelja za dugoročnu održivost razvoja i za kvalitetno ostvarivanje koncesije.

Iz kategorije: Vijesti