Datum objave: 30. Listopad 2013

Novi Čovićev posao otvara stotine novih radnih mjesta u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Više stotina novih radnih mjesta u Šibeniku stvoriti će realizacija sporazuma Vlade Čovića, vlasnika Zagreb-Montaže kojeg je sklopio s ruskom tvrtkom Saturn - Plinske turbine. Ovaj sporazum, vrijedan najmanje 40 milijuna eura donijeti će Šibeniku, a Ulaznicu na ovo tržište ovjerio je prošlog tjedna u Zagrebu, potpisavši višegodišnji sporazum s ruskom tvrtkom vrijedan najmanje 40 milijuna eura čime se Vlada Čović etablira kao vrlo ozbiljan poslovni igrača u metalopreradi i energetici, piše Slobodna Dalmacija.

„Potrošili smo puno vremena da bismo došli do ovog za nas vrlo važnog sporazuma s Rusima. Navedenim ugovorom nastali konzorcij radit će na novom pozicioniranju, prije svega, šibenskih tvrtki koje posluju u sastavu naše kompanije, među kojima i VIKOM-a“, rekao je Čović. Naime, u šibenskoj industrijskoj zoni Podi, gdje je ZG-Montaža izgradila jednu od najvećih proizvodnih hala u Dalmaciji i Hrvatskoj, odmah kreće proizvodnja kompresora i plinskih turbina za Saturn, odnosno rusko tržište. Kako je riječ o opremi koja se do sada u Hrvatskoj nije proizvodila, uhodavanje proizvodnje moglo bi potrajati i do godinu dana. U skladu s tim povećavat će se i broj zaposlenih.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Zagreb-Montaža neće biti zadužena samo za proizvodnju, već i marketing, unaprjeđenje i prodaju plinskih turbina za Hrvatsku, Balkan i dio istočne Europe. Isto tako i za nadzor.
„Saturn je svojim poslovanjem prilično orijentiran na moćni Gazprom. Mi smo višestruko prepoznali značenje ovog ugovora i budućih poslova koji se potencijalno otvaraju za našu grupaciju. Zbog toga smo ovih dana u Beogradu utemeljili i svoju tvrtku koja je već započela s radom. U prosincu kroz Srbiju započinje gradnja južnog toka plinovoda. Želimo biti na mjestu događaja i na vrijeme uskočiti u taj veliki posao, kao i druge poslove koje nam otvara ovaj sporazum s Rusima. Za našu kompaniju je od osobite važnosti da smo ušli u jedan, za nas, novi sektor koji u perspektivi nudi velike razvojne mogućnosti. Mi ćemo učiniti sve da ga iskoristimo i pokažemo našem ruskom partneru da smo dostojna kompanija na koju se može osloniti i u budućim poslovima ", rekao je Čović za Slobodnu Dalmaciju.

Inače, Čović i njegova grupacija Zagreb - Montaža i dalje je vrlo respektabilna tvrtka u zapadnoj Europi koja je svoje reference stekla gradeći mostove, termoelektrane, tvorničke hale, pa i zračne luke po Njemačkoj, poput one nove u Berlinu.
„Zahvaljujući tim poslovima i poslovima na domaćem tržištu, unatoč krizi, sve ove godine nismo otpuštali radnike i redovno smo isplaćivali plaće i svoje obveze. Mi smo ovim poslovima s Rusima ojačali svoju poziciju i otvorili mogućnosti za nove poslove, na samo ZG-Montaže, nego i drugih hrvatskih tvrtki“, zaključuje Čović.

Iz kategorije: Vijesti