Datum objave: 29. Listopad 2013

Sutra akcija čišćenja obale Krke

Diana Ferić
Diana Ferić

Sutra, 30. listopada Nacionalni park Krka u suradnji s ekološkom udrugom „Krka“ organizira akciju čišćenja obale rijeke Krke u predjelu Marasovina i na Brljanu, a na akciju se poziva i lokalno stanovništvo.

Uklanjati će se naplavine sitnog kućanskog otpada i suhih grana na ujezerenom toku Krke ispod slapa Brljan i s obala Krke u predjelu Marasovina, u blizini naselja Matasi i Zelići, do granice Nacionalnog parka. Ovom akcijom to će se područje spojiti s već uređenim i očišćenim obalama Krke.
Javna ustanova Nacionalni park Krka u okviru svoje osnovne misije očuvanja prirode i zaštite čistog okoliša, redovito provodi akcije čišćenja otpada prirodno nanesenog ili nelegalno odloženog unutar granica Nacionalnog parka ili u njegovoj blizini.

Ekološka udruga Krka iz Knina u šestomjesečnoj akciji provedenoj tijekom 2013. očistila je tok i okoliš rijeke Krke od njezina izvora do granice s Nacionalnim parkom “Krka“. Projekt “Nema Frke dok je Krke“ uključio je čišćenje otpada i uklanjanje starih i bolesnih stabala na obali i u koritu rijeke od izvora rijeke do granice NP “Krka“ u cilju obnove postojeće biološke i krajobrazne raznolikosti.

Ovakvim akcijama podiže se razina svijesti o potrebi zaštite prirode i o ulozi koju svaki pojedinac ima u procesu biološke raznolikosti  čime se vidno smanjio broj odlagališta otpada u prirodi.

Iz kategorije: Vijesti