Datum objave: 29. Listopad 2013

Šibenski studenti još uvijek čekaju na svoju menzu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još nije imenovalo Nacionalno povjerenstvo koje bi dalo zeleno svjetlo restoranu koji će služiti kao ovogodišnja menza te zbog njihove neefikasnosti studenti Veleučilišta u Šibeniku još čekaju na adekvatni prostor za studentsku prehranu koji im je obećan.

Podsjetimo, zbog novog Pravilnika o potpori pokrića studentske prehrane  kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sukladno kojem se čeka osnivanje Nacionalnog povjerenstva koje potom izlazi na teren i potom piše izvještaj zadovoljava li prostor potrebne uvjete ili ne, ove godine se slučaj „menza“ još više odužio.

Matija Blaće, predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku, otkrio je kako ima neslužbenu informaciju da je problem u članu rektorskog zbora koji mora biti izabran kao dio komisije. „Studenti su svog predstavnika imenovali i sada se čeka rektorski zbor da imenuje svoj člana komisije. Već tri tjedna iz Ministarstva tvrde kako bi Nacionalna komisija trebala biti imenovana u roku od tri dana, ali to nikako da se riješi. Nedopustivo je da nakon punih mjesec dana, kada je novi zakon o studentskoj prehrani stupio na snagu, Ministarstvo još nije imenovalo povjerenstvo i zbog toga na kraju ispaštaju oni koji nisu krivi, a to su u ovom slučaju studenti“, zaključio je Matija.

Prije 20ak dana od Marijane Fuštin, ravnateljice Studentskog centra Šibenik dobili smo informaciju kako bi Nacionalno povjerenstvo trebalo biti formirano u roku od nekoliko dana i nakon toga izaći na teren, ali to se još nije dogodilo. Studenti zato još čekaju na svoju menzu. Od Marijane Fuštin doznajemo kako bi situacija trebala biti riješena do kraja ovog tjedna. „Povjerenstvo bi trebalo doći narednih dana, do kraja ovog tjedna sigurno“, rekla je Marijana.

U medijima se moglo čuti nagađanje kako će nova menza biti u kavani na Meduliću, međutim, od Matije doznajemo kako on tu informaciju nikada nije potvrdio. „Mogu samo reći da kavana na Meduliću ima najveću šansu, ali ništa još nije sigurno dok komisija ne dođe i potvrdi da je sve u skladu sa propisima.“

 

tekst: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti