Datum objave: 29. Listopad 2013

Mirela Holy otkrila imena najbližih suradnika u novoj stranci

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezavisna saborska zastupnica Mirela Holy otkrila je večeras Hini, uoči sutrašnje osnivačke skupštine svoje nove stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORAH, neke osobe koje će predložiti na čelna mjesta ORAH-a,a potpredsjednika ORAH-a predložit će prof dr. Davora Škrleca, bivšeg pomoćnika u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, a za potpredsjednicu zagrebačku odvjetnicu Božanu Zadro, prenosimo s tportala.

Visoku dužnost u novoj stranci imat će i Vjeran Piršić, ekološki aktivist i predsjednik udruge Eko Kvarner. Osnivačka skupština ORAH-a zakazana je za sutra u zagrebačkom Novinarskom domu.

Holy, donedavna SDP-ovka i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, nedavno je kazala kako će njezina nova stranka provoditi politiku održivog razvoja i baviti se svim vitalnim temama hrvatskog društva.

Na početku djelovanja ORAH će biti najviše usmjeren prema definiranju održivoga gospodarskog programa s konkretnim rješenjima za izlazak iz krize i gospodarski prosperitet države, a intenzivno će se baviti i problematikom društvene pravde i ljudskih prava. U tom smislu poseban naglasak bit će na kvalitetnoj reformi državne uprave.

Holy je najavila i da će stranka uvesti nova rješenja usmjerena prema demokratizaciji unutarstranačkih procedura te ravnomjernu zastupljenost oba spola u svim političkim procesima, od zastupljenosti na listama jednakog broja žena i muškaraca do svih glavnih tijela stranke.

Iz kategorije: Vijesti