Datum objave: 28. Listopad 2013

Dogovoreno privremeno rješenje za spriječavanje poplave na rotoru u Mandalini

Diana Ferić
Diana Ferić

Problem plavljenja rotora u Mandalini moći će se trajno riješiti tek za dvije godine izgradnjom sustava odvodnje Podi, Ražine, Ražine Donje, Brodarica, ali će se, na inicijativu zamjenika šibenskog gradonačelnika mr Danijela Milete, pronaći privremeno rješenje kako bi se spriječilo nakupljanje vode na tom dijelu prometnice. Radnici Vodovoda i odvodnje će očistiti postojeće šahtove, cijevi i rešetke te će se, uz dogovor s NCP-om, očistiti i postojeća odvodna cijev koja prolazi kroz NCP, a kroz koju je u more usmjerena oborinska voda i za koju se sumnja da je začepljena.

To je dogovoreno na današnjem sastanku zamjenika gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta s predstavnicima Vodovoda, Dalmare centra, tvrtke MIAB i Županijskih cesta kako bi se pronašlo rješenje oko skupljanja oborinskih voda na kružnom toku u Mandalini. Uz naknadnu ispriku, sastanku se jedino nisu odazvali predstavnici NCP- Remontnog brodogradilišta Šibenik koji će, s ostalim sudionicima sastanka, biti uključeni u rješavanje ovog problema.
Sastanak je sazvan s obzirom da, u posljednje vrijeme, na navedenoj lokaciji, uslijed obilnije kiše, nastaju lokve jer postojeći sustav odvodnje toliku količinu vode ne može odmah prihvatiti i dolazi do teškoća u prometu.
“'Probleme koji su nastajali i rasli kroz duže vrijeme ne možemo riješiti preko noći, ali zato uz dobru volju možemo brzo djelovati da ih ublažimo i u konačnici ih počnemo rješavati.“, kazao je Mileta.

Problem oko nakupljanja vode na kružnom toku u Mandalini je nastao kroz zadnjih desetak godina zbog izgradnje i priključenja novih velikih objekata (korisnika) na postojeći potkapacitirani sustav kanalizacije koji ne može u kratko vrijeme podnijeti toliku količinu nadolazećih oborinskih voda.

 

Iz kategorije: Vijesti