Datum objave: 28. Listopad 2013

Vidović poručio bivšim SDP -ovim dužnosnicima da se pogledaju u ogledalo!

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadovoljan pobjedom nad svojim protukandidatom Željkom Vujinom u jučerašnjem, drugom krugu izbora predsjednika Gradske organizacije SDP –a Šibenik Franko Vidović je na današnjoj konferenciji za novinare priznao kako je stranačko vodstvo u proteklom razdoblju zapustilo komunikaciju s članovima stranke te to smatra razlogom njegovo slabog rezultata u prvom izbornom krugu, a prozvao je i, kako je kazao, neke bivše visoke dužnosnike gradskog SDP –a koji više nisu u stranci riječima:"Nadam se  da će se  pogledati u ogledalo i zapitati se tko su i kamo idu". Nije izravno odgovorio na koga točno misli izjavivši da će se oni samo prepoznati u toj poruci. Novinare je, logično, upravo ta izjava posebno zaintrigirala.

Naknadno smo doznali da je poruka najvjerojatnije upućena Milanu Arnautoviću i Ivanu Niniću koji su, navodno, među članovima SDP -a agitirali protiv Vidovića no on o imenima i dalje ne želi govoriti.

Na današnjoj konferenciji za novinare Vidović j ponovio kako nitko nije pobijeđen i kako je pobjednik SDP. Ustvrdio je kako u SDP – u nema podjele na Vidovićeve i Vujinove ljude i kako je stranka zadržala jedinstvo te je spremna na oštru političku borbu. Istaknuo je i kako je Željko Vujin vodio fair kampanju, a potvrdio je kako na izborima na županijskoj razini podržava Ivana Klarin jer među njima, naglasio je, vlada potpuno razumijevanje i suradnja što je do sada u odnosima dviju organizacija, županijske i gradske izostajalo pa je, za njega, i to jedan od razloga gubljena proteklih lokalnih izbora.

„SDP sam prije osam godina preuzeo sa samo 140 članova. Ta je brojka u međuvremenu porasla na 500. Prilazili su nam različiti ljudi, a ja i ljudi oko mene nisu dovoljno vodili računa o komunikaciji s njima, zapostavili smo taj dio stranačkog djelovanja i za to i osobno snosim odgovornost. Sada će, obećavam, biti posve drukčije. Ljuie ne očekuju velike odluke i poteze, ali žele da se s njima komunicira, da ih se pita za mišljenje, a nekad je dovoljan i samo jedan osmijeh. Učinak toga pokazao s najbolje na rezultatu drugog kruga izbora“, kazao je Vidović odgovarajući na novinarsko pitanje kako objašnjava veliku razliku u broju glasova članova SDP - a koje je dobio u prvom i drugom krugu.

Iz kategorije: Vijesti