Datum objave: 27. Listopad 2013

Vidović nakon pobjede nad Vujinom:"Pobjednik je SDP!"

Diana Ferić
Diana Ferić

„Na ovim izborima nema pobjednika i pobijeđenih već je i ovog puta pobjednik cijeli SDP",  komentirao je večeras svoju pobjedu u drugom krugu izbora za predsjednika GO SDP –a Franko Vidović zahvalivši se svim članovima koji su za njega glasali i najavljujući oštar nastup prema vladajućem HDZ -u. Vidović je postigao znatno bolji rezultat u dugom nego u prvom krugu dobivši oko 70 glasova više pa se logično postavlja pitanje kojim je metodama animirao članove te stranke da mu podare povjerenje: „Neka to ostanu male tajne velikih majstora. Nema tu puno mudrovanja. Jednostavno sam radio na terenu s članstvom, s ljudima za koje znam što su dali u SDP – u i koji znaju što sam ja radi proteklih godina. Ja  za prvi krug izbora nisammvodio kampanju osam ili devet mjeseci jer sam bio prezauzet drugim obavezama, ali sam sve nadoknadio u proteklih tjedna dana“, izjavio nam je u telefonskom razgovoru.

Prema službenim podatcima za njega je  glasalo 54 posto  na izbore izašlih članova SDP-a, a za Željka  Vujina 46 posto. Odazvalo  se77 posto od oko 500 članova te stranke, 7 posto više nego u prvog krugu.

Vujin je dobio približno isti broj glasova kao i u prvom krugu, oko 170, a Franko Vidović je postigao znatno bolji rezultat – za razliku od prijašnjih 129 ovog puta je osvojio oko 200 glasova članova šibenskog SDP –a što znači da su za njega glasali članovi koji su u prvom krugu povjerenje dali Ivanu Rajiću, ali da se potrudio i da glasuju iSDP - ovci koji to nisu napravili u prvom krugu

Franko Vidović bio je i na čelu Gradskog odbora SDP -a i u protekla dva mandata.

Iz kategorije: Vijesti