Datum objave: 26. Listopad 2013

TURISTIČKI CVIJET dobili plaža u Solarisu i marina Frapa

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbolja marina u Hrvatskoj i ove godine je Frapa u Rogoznici, a najbolju plažu ima Solaris. Dubrovnik je turistički šampion Hrvatske. To je  objavaljenona sinoćnoj  završnici Dana hrvatskog turizma na kojoj su podijeljene i nagrade Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija.
Dubrovnik je ujedno i najbolja velika turistička destinacija na Jadranu, a u toj je kategoriji nadmašio Krk i Zadar. Kvarnerske snage, Baška i Opataija, bile su kandidati za najbolju srednju jadransku destinaciju, međutim pobjedu u ovoj kategoriji je odnio Split.

Turistički cvijet za najbolju malu turističku destinaciju na Jadranu je dobio Cavtat, dok je najbolja destinacija na kopnu Zagreb.
Najbolji hotel je Excelsior Dubrovnik, najbolja marina Marina Frapa Rogoznica, a kamp B- Village. Najbolja plaža je ona Solarisa u Šibeniku.
Za uspješno provođenje sezone je nagrađena eskadrila transportnih zrakoplova Hrvatskog ratnoga zrakoplovstva. Za promidžbu Hrvatske u svijetu Turistički cvijet je dobio nogometaš Mario Mandžukić.

Podijeljene su i godišnje nagrade Hrvatske turističke zajednice Anton Štifanić. Nagradu za životno djelo tako je dobio hotelijer Anđelko Leko, a godišnje nagrade Tulio Fernetich, Hrvatska gorska služaba spašavanja te Muzej grada Vukovara, piše Novi list.

 

Iz kategorije: Vijesti