Datum objave: 26. Listopad 2013

Izlazak novog broja Šibenik tim-a proslavljen u Domaldu

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi broj časopisa Šibenik Tim predstavljen je danas na prigodnom druženje u caffeu Domald u Šibeniku, a okupili su se predstavnici javnog života Šibenika i vjerni čitatelji tog časopisa. Novi broj časopisa, uz ostalo, predstavlja i šibenske aktivne doktore znanosti od kojih su mnogi bili i na današnjem druženju povodom promocije časopisa- - Goran Mihelčič, Drago Marguš, dr. Anka Aleksić Shihabi, Gordana Beg Paklar, Vesna Žic, Nives Triva, Zdravko Peran, Ivica Poljičak i Sanja Slavica Matešić.

Časopis Šibenik tim proveo je anketu o tome koliko Šibenčani poznaju svoje znanstvenike, a rezultati su pokazali da su oni gotovo nepoznati u svojoj sredini.
Glavni urednici časopisa Diana i Stanko Ferić predstavili su okupljenima teme kojima se novi broj časopisa bavi. Nazočnima se obratio i Željko Burić, šibenski gradonačelnik koji je istaknuo važnost teme o šibenskim znanstvenicima i iskoristio priliku da javnost upozna s nastojanjima gradske vlasti da Šibenik postane i sveučilišni centar.

U novom broju časopisa je i nova ekskluzivna tema o Prvom Hrvatu u Hollywoodu Carlo Mattiazzi, koji je bio zabavljač, inovator koji je svojoj originalnošću 50ih godina obilježio američki šoubiznis, a u Šibeniku je potpuno nepoznat.  Na druženju u Domaldu bili su i Mattiazzievi najbliži živući rođaci- Rino Milano i Jacinta Mattiazzi.

Miranda Paić, vlasnica "Skradinskih delicija" predstavila je projekt očuvanja skradinske murve, ali i svoju inovaciju - skradinsku tortu  s preljevom od murve kojim su se posjetioci na kraju i zasladili.

 

tekst i fotografije: Nina Meidć

Iz kategorije: Vijesti