Datum objave: 25. Listopad 2013

Obitelj, prijetelji i kolege oprostili se od Dolores

Diana Ferić
Diana Ferić

Obitelj i prijatelji oprostili su se posljednji put od Dolores Lambaše na šibenskom gradskom groblju Kvanj.

Ivo Gregurević, Nives Ivanković, Ana Grujica, Leon Lučev, Slaven Knezović, Franka Klarić, Mate Gulin, Joško Ševo, Špiro Guberina samo su neki od kolega koji su došli na pogreb tragično preminule glumice, a došao je i Stojan Matavulj koji je, unatoč upozorenju doktora da ne odlazi na put, ipak odlučio doći, piše tportal.

Klapa Romansa otpjevala je pjesmu ‘Tu je moj dom’ i ‘Ne diraj moju ljubav’ između kojih je na zahtjev Doloresine mame Joško Ševo recitirao dio Solomonove ‘Pjesme nad pjesmama’.

 Dok je klapa Romansa pjevala „proša san dobra i zla, evo moji vrati san se ja, tu je moj dom, tu je ostalo sve, u kući kamenoj, moje matere“, u gomili su se čuli uzdasi i prigušeni jecaji, piše Jutarnji list.
„Po majčinoj želji, evo salamonova Pjesma nad pjesmama“, kazao je u mikrofon Joško Ševo, profesor na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti i Doloresin kolega. „Ustani dragano moja, kako si lijepa prijateljice moja …“, govorio je Ševo.
Prerano preminulu kolegicu posljednji put došli su pozdraviti glumci Špiro Guberina, Slaven Knezović, Nives Ivanković, Leon Lučev, Ana Grujica, Marinko Leš, Franka Klarić, Mate Gulin…
Shrvanoj majci Almi nekoliko je puta pozlilo pred mrtvačnicom, tako da je morao intervenirati tim hitne pomoći koji je stajao u blizini.
Klapa je potom otpjevala „Ne diraj moju ljubav“; uz zvukove trube Joška Vidovića koji je odsvirao „Krist jednom stane na žalu“ kolona od nekoliko tisuća ljudi krenula je prema mjestu ukopa.
Narod se sporo kretao; glumac Stojan Matavulj, koji je u kobnoj nesreći upravljao vozilom, ukočeno je gledao preda se, prenosimo s portala Jutarnjeg lista.

 

foto: tportal, jutarnji list

Iz kategorije: Vijesti