Datum objave: 25. Listopad 2013

Dirljiv oproštaj od Dolores Lambaša u šibenskom kazalištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Grcajući u suzama koje su na kraju prevladale oprostio se šibenski glumac Mate Gulin od tragično preminule glumice, Šibenčanke Dolores Lambaša, od, kako je nazvao „naše male“ na današnjoj komemoraciji u šibenskom kazalištu.“Dolores Lambaša nikad nije glumila u šibenskom kazalištu, ali smo se svi nadali da će se jednom i to dogoditi. Bila jed dobra glumica i žena puna energije“, kazao je Gulin. Prisjetio se kako ju je susreo prije petnaestak dana u Zagrebu kada su dogovorili kavu u Šibeniku. „ Na tu kavu, Dolores, na žalost, nikad nećemo otići“, kazao je jecajući Mate Gulin.

Profesor na Akademiji za kazalište i film u Zagrebu Joško Ševo koji joj je bio najprije profesor, pa kasnije kolega i prijatelj izrecitirao je Arsenovu „Djevojku iz moga kraja“ jer ta pjesma sadržava se ono što je bila Dolores – Šibenik, more i nadasve prkos, iskazan u stihovima „ona ne da je se slomi“. Dok je prolazio pokraj stola Doloresina slika s  florom  se srušila, a on ju je  pokušao uspraviti  riječima "Ni mrvta nemaš mira".

Na komemoraciji su bili Doloresina majka Alma i djed i baka s majčine strane. Otac, kako smo čuli od njegovih prijatelja nije imao snage doći.
Komemoraciju je organizirao HNK Šibenik, a nazočni su bili Doloresini prijatelji, kolege ali i predstavnici političkog i kulturnog života Šibenika.

Dolores Lambaša bit će pokopana na gradskom groblju Kvanj u 16 sati.

Dolores Lambaša stradala je u srijedu, 23. listopada u prometnoj nesreći koja se dogodila   oko 6.45 sati  na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji. Automobil je vozio glumac Stojan Matavulj koji je lakše ozlijeđen. Nažalost, glumičice ozlijede bile su preteške, tijelo nije izdržalo reanimaciju te je preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

Iz kategorije: Vijesti