Datum objave: 25. Listopad 2013

Udruga slijepih Šibensko-kninske županije svečano obilježila 60 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga slijepih Šibensko-kninske županije obilježila je danas prigodnim programom u Gradskoj knjižnici punih 60 godina rada.
Kroz ovu udrugu od njenog osnivanja 1951. Prošlo je ukupno 600 članova, dok danas udruga broji oko 180 članova. Svečanost je vodio Nikola Urukalo, predsjednik Lions cluba Šibenik koji je istaknuo kako je udruga prošla kroz brojne poteškoće na početku ali zahvaljujući  brojnim suradnjama sa drugim institucijama i klubovima udruga se održala.
Joso Bagić, predsjednik udruge i Darko Juras, tajnik u sklopu programa dodijelili su zahvalnice i plakete  brojnim udrugama i institucijama sa kojima uspješno surađuju. Posebno su istakli uspješnu dugogodišnju suradnju sa Gradom i Županijom ali i Gradskom knjižnicom Juraj Šišgorić koja je jako dobro opremljena kompjuterima i knjigama za slijepe što im mnogo znači. Plakete su na kraju uručene i samom predsjedniku i tajniku udruge.
Šibenskom pjesmom svečanost je uljepšala klapa Bumbeta, šibenska suza, a svi sudionici programa na kraju su od strane udruge pozvani na svečani ručak.

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti