Datum objave: 24. Listopad 2013

Žene preuzele Veleučilište u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je nedavno, nakon odlaska u mirovinu dosadašnjeg dekana Marka Radačića, za v. d. dekana izabrana Anita Grubišić, Stručno vijeće je danas promijenilo prodekane. Umjesto Ivice Poljička prodekanica za nastavu je Nikolina Gaćina, mag.ing, a prodekanica za poslovanje je dr.sc. Ivana Žilić, koja je zamijenila Željka Mikulića.
Tako je upravljanje Veleučilištem sada isključivo u rukama žena.

Veleučilište ima vršiteljicu dužnosti dekana jer se niti nakon tri natječaja za izbor novog dekana, Stručno i Upravno vijeće nisu se uspjeli usuglasiti. Stručno vijeće, u kojem sjede zaposlenici Veleučilišta, premoćnim brojem glasova tri puta je za novog dekana izabralo Ivicu Poljička, a Upravno vijeće. u kojemu su u većini predstavnici  resornog Ministarstva, sva tri puta odbilo je potvrditi  taj izbor.

Kao razlog naveli su rezultate obavljenog upravnog nadzora na Veleučilištu u kojem je, prema pisanju medija,  otkriveno da su dosadašnji dekan i prodekani imali neopravdano visoka primanja koja suprelazila 25 000 kuna te da su sredstva namijenjena podizanju studentskog standarda trošili nenamjenski. To je, vjerojatno, i razlog zbog kojeg su promijenjeni i prodekani.

FOTO: arhiva

Iz kategorije: Vijesti