Datum objave: 24. Listopad 2013

Raste broj dobrovoljnih davatelja krvi u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Priznanja i zahvalnice dobrovoljnim davateljima krvi u Šibensko – kninskoj županiji uručene su danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku, u organizaciji Hrvatskog crvenog križa – Društva crvenog križa Šibensko-kninske županije, a u povodu 25. listopada - Dana darivatelja krvi.

Čestitajući darivateljima krvi njihov dan, dr. Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika zahvalio im je na plemenitosti i kazao: „Ljudska krv nezamjenjiv je lijek i dugo će vremena proći dok znanost za nju pronađe adekvatnu zamjenu. Naša županija, u dvije bolnice-šibenskoj i kninskoj, imala je dobro organiziranu službu koja je, na dnevnoj bazi, znala prikupiti i do 2000 doza krvi i mislim da smo i danas sposobni ponovo staviti u funkciju ovu iznimno važnu medicinsku službu.“

Nazočnima su se obratili i zamjenik župana Tomislav Vrdoljak, inače i sam dobrovoljni darivatelj, Damir Vlaić predsjednik Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije i ravnateljica Društva i dopredsjednica Hrvatskog Crvenog križa Josipa Rimac koja je, pozdravljajući darivatelje i volontere, istaknula kako se u Šibensko – kninskoj županiji povećana broj dobrovoljnih davatelja krvi, prenosimo s portala Grada Šibenika.

FOTO:www.šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti