Datum objave: 23. Listopad 2013

Dogus grupa dobila lokacijsku dozvolu za gradnju kompleksa na Kulinama

Diana Ferić
Diana Ferić

Dogus grupa dobila je lokacijsku dozvolu za gradnju turističko – poslovnog kompleksa u Mandalini, na Kulinama, kako nam je potvrdila danas Ljilja Giljanović, pročelnica Upravnog odjela za postorno planiranje Grada Šibenika. Uskoro će biti potvrđen i glavni projekt i nakon toga gradnja može početi.

U prvoj fazi gradit će hotel i luksuzne vile te yacht klubom i ostale turističke sadržaje na površini od oko 25 000 četvornih metara . Inače cijeli kompleks „Hotela Šibenik „, kako je taj projekt nazvan, prostirat će se na površini od blizu 56 500 četvornih metara, a pripadajući lučki akvatorij ima površinu nešto veću od 32 tisuće metara. Nicat će u nekoliko faza, prema projektu poznatog arhitekta Nikole Bašića koji predviđa i otvorenu komunikaciju i povezivanje tog dijela grada sa središtem Šibenika.

Ta će se zona, koja je destljećima bila izolirana i rezervirana za vojne sadržaje, tako transformirati u zonu visokokvalitetne nautičke i turističke ponude od osobitog značaja za Šibenik. Izrađivači plana uređenja zone „Mandalina – Kuline“ osigurali su očuvanje ambijentalne vrijednosti tog prostora, povezivanje „Hotela Šibenik“ s marinom u veću programsku , a kompleks će biti izgrađena prema principima ekološke i energetske održivosti.

Iz kategorije: Vijesti