Datum objave: 23. Listopad 2013

Postignut sporazum između Grada Šibenika i GKK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić


Nesporazum između Grada Šibenika i GKK Šibenik, koji je nastao nakon što su GKK-u Šibenik smanjena financijska sredstva koje je dobivao od grada, razriješen je danas na sastanku predstavnika Grada i GKK-a Šibenik. Naime, nakon što je taj klub za rujan dobio znatno manje sredstava iz proračuna nego prijašnjih mjeseci u javnosti su reagirali njegovi predstavnici ne slažući se s takvim tretmanom pa je dogovoren današnji sastanak.

Na sastanku je sudjelovao Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i predstavnici GKK Šibenik, Ante Gaćina, predsjednik i Zoran Kalpić, direktor kluba.
„Najveći problem do sada je bilo nepostojanje kriterija po kojima se financiraju gradski klubovi. Do sada je postojala velika razlika u financiranju ta dva kluba u korist GKK Šibenik. iako je prije igrao u nižoj ligi dobivao više novca nego KK Jolly JBS koji je igrao u višoj ligi. Mi ne želimo praviti nikakve neobjektivne razlike između naših klubova niti želimo da se među njima javljaju netrpeljivosti. Nasuprot tome mi želimo da šibenski sport bude jedinstven.", kazao je novinarima nakon sastanka dogradonačelnik Penđer. Složio se da gradska vlast ima problema s financiranjem sportskih klubova i određivanjem dotacija jer ne funkcionira Savez sportova.

„ Upravo smo dovršili utvrđivanje kriterija dodjele novca sportskim klubovima i želimo da u tome bude sve transparentno. Što se tiče oba košarkaška kluba smatram da bi oni trebali imati jednake dotacije i da sve drugo ovisi o rezultatima", dodao je Penđer.

Predstavnici Grada Šibenika i GKK Šibenik složili su se i da treba napraviti sve da nadolazeća utakmica 6. kola između dva šibenska košarkaška kluba prođe u sportskom i fer ozračju kako i dolikuje gradu košarke.

Dogovoren je i zajednički sastanak oba kluba uoči utakmice s cilju što bolje organizacije susreta i rješavanja bilo kakvih problema i nesporazuma.

 

Iz kategorije: Vijesti