Datum objave: 22. Listopad 2013

Dječjom pjesmom i plesom na Baldekinu obilježen 49. Draženov rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Prigodnim programom koji su priredili šibenski Gradski vrtići danas je obilježen Draženov 49. rođendan na igralištu pokraj njegovog spomenika na Baldekinu. Mališani obučeni u narančaste i bijele majice sa šibenskim obilježjima i njihove tete pjevali su i plesali u Draženovu čast, a na ogradu igrališta izvjesili su dječje crteže posvećene Draženu. Uz pratnju Josipa Vlahova na gitari djeca šibenskih vrtića uz ostalo otpjevala su baladu „Život leti kapetane, mladost biži, a na srcu friži“, a program su poput pravih navijača završili košarkaškom himnom "ŠI, ŠI, ŠIBENKA". To podsjećanje na Dražena nije prošlo bez ubacivanja lopti u koš u čemu se okušao i dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer.
Na svečanosti su bili i predstavnici grada Šibenika i sportskih udruga. "Priča o Draženu živi preko njegove sobe i ovog kompleksa. Najveći dojam na mene ostavljaju ova djeca koja su se tu okupila i osmislila dojmljiv program u Draženovu čast", rekao je gradonačelnik Željko Burić.
Proslava Draženovog rođendana okupila i ostale Draženove sugrađane koji su ga se s ponosom prisjetili.
U programu su sudjelovali DV „Pčelica“, DV „Kućica“ i DV Vidici i njihove odgojiteljice.
Okruženi djecom predstavnici grada šibenika i GKK Šibenik, škole košarke Dražen Petrović i drugih saveza sportova položili su cvijeće i zapalili svijeće uz Draženov spomenik.
Draženov rođendan biti će obilježen i danas u Zagrebu, a prisutni će biti i predstavnici Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti