Datum objave: 21. Listopad 2013

ŽUPAN PAUK:"Dajem svoju riječ da će Bikarac služiti samo za otpad iz Županije!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Regionalni centar za zabrinjavanje otpada Bikarac neće služiti susjednoj Splitsko – dalmatinskoj županiji za odlaganje njezinog otpada, da je svoju riječ danas, na sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije župan Goran Pauk na inzistiranje  Iris Ukić Kotarac, s liste Stipe Petrine, koju je zanimalo može li Bikarac u budućnosti u tom smislu postati regionalnim centrom.

„To je odbačeno kao mogućnost još u vrijeme kada se rješavao problem Lećevice, na granici Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije. Tada su rađene analize i pokazalo da ne postoje niti financijski niti ekonomski pa ni europski razlozi da se to dogodi. Bikarac ima svoj kapacitet za određeno vrijeme i on može biti i bit će regionalan samo u smislu promatranje naše županije kao regije, on će služiti samo za zbrinjavanje otpada koji se stvara u jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji“, kazao je župan. Inzistiranje vijećnice Ukić Kotarac na jasnom odgovoru uz jamstva da se to neće dogoditi komentirao je riječima „Stipe, kako si je obučio“ upućenim Stipi Petrini nositelju liste na kojoj je Iris Ukić Kotarac dodajući kako je to rekao u šali.

Naime, Iris Ukić Kotarac je na prvi županov odgovor da nema šanse da Bikarac koristi bilo tko drugi izvan Županije primijetila kako baš nije sigurna da će Županija moći o tome uopće odlučivati već da će to nametnuti netko drugi „Vaša kao i SDP – ova vlast učinila je sve da Šibensko – kninska županije izgubio sve svoje institucije i u budućem novom regionalnom ustroju Hrvatske sigurno će ju progutati susjedne Splitsko – dalmatinska i zadarska županija“, ustvrdila je Iris Ukić Kotarac,a Župan je na to kazao da nema bojazni da će bilo tko „raščerečiti“ Šibensko – kninski županiju.

Temu Regionalnog centra Bikarac apostrofirao je u Aktualnom satu i vijećnik koalicije SDP-HNS-HSLS i HSU Mirko Radak koji se pobunio protiv Odluke da, kazao je, Županija uzima pod svoje Bikarac kao dio uspješne šibenske tvrtke Gradske čistoće, a u koji su financirali samo građani Šibenika. Župan Pauk je u svom odgovoru ponovio ono što je već puno puta u vezi s tim rekao: “Nije istina da Županija bilo što preuzima. Mi smo tu samo koordinatori. Osniva se nova tvrtka za Regionalni centar Bikarac u kojem će, to je naš cilj, udjele imati sve jedinice lokalne samouprave u Županiji koje imaju interes tu zbrinjavati otpad, a Grad Šibenik će imati većinski udjel s obzirom na dosadašnja ulaganja.“, kazao je Župan provlačeći u svom odgovoru i to da to pitanje u javnosti i medijima potencira SDP jer je njihova bivša vlast u Šibeniku sve vrijeme taj projekt opstruirao i onemogućavao ga preko, kako je kazao, svojih veza u nadležnim ministarstvima.

Iz kategorije: Vijesti