Datum objave: 21. Listopad 2013

Petrina traži smjenu Kostanića, a bivšeg tajnika ŽŠ optužio za reketarenje

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten i vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko – kninske županije zatražio je, na jutrošnjem Aktualnom satu, od te Županijske skupštine da tražio od Ministarstva unutarnjih poslova opoziv načelnika Policijske uprave šibensko – kninske jer je, po njegovim riječima u tri navrata pružio nezakonitu asistenciju policije na štetu Općine Primošten.

Posljednji slučaj je, obrazložio je, intervencija policije u slučaju navodnih nezakonitih radona na plaži Velika Raduča što je Visoki upravni sud presudio kao nezakonite radnje. Petrina smatra da je to dovoljan razloga da se , kako je kazao, sankcionira „kriminal od strane PU, posebno njezinog načelnika Ivice Kostanića“, a razlozi su, po njegovim riječima, vjerojatno politički ili je riječ o neznanju.
Petrina je naveo da je Visoki upravni sud pobio i sva rješenja građevinske inspekcije u vezi s radovima na Velikoj Raduči i dao za pravo Općini Primošten.

U vezi s Petrininim optužbana načelnik Policijske uprave Šibensko kninske, u izjavi novinarima, kazao je kako Petrina nije dobro pročitao odluku Visokog suda koji se, tvrdi Kostanić, nije bavio zakonitosti asistencije policije nego rješenjima građevinske inspekcije.

U drugom slučaju, uređivanja Službenog vjesnika Šibensko – kninske županije,Pterina je na jutrošnjoj sjednici Županijske skpštine optužio bivšeg tajnika Skupštine da je reketario sve jedinice lokalne samouprave u Županiji tražeći da mu plaćaju uređivanje Službenog vjesnika iako je to u opisu posla tajnika. Općina Primošten je zbog toga podnijela tužbu sudu. Zanimalo ga je da li svoj rad na tom glasilu naplaćuje na isti način i sadašnji tajnik Ante Alfirev. Na Petrinine riječ o reketarenju nitko nije reagirao,a tajnik Alfirev je samo odgovorio da on to ne radi, a što je bilo prije da treba pitati bivšeg tajnika Županijske skupštine.

Iz kategorije: Vijesti