Datum objave: 20. Listopad 2013

IZBORI U ŠIBENSKOM SDP-u: Vidović ili Vujin? Odluka pada u drugom krugu

Diana Ferić
Diana Ferić

Na unutarstranačkim izborima za predsjednika SDP-a Grada Šibenika vodi Željko Vujin sa 166 glasova ispred Franka Vidovića koji je dobio 129 glasova, a tko je pobjednik znat će se nakon drugog izbornog kruga.                  

                                                                                                                                                                                                                                                               Na  redovnim izborima za predsjednika GO SDP-a Grada Šibenika koji su održani večeras, ni jedan od trojice kandidata za tu funkciju nije dobio potrebnu nadpolovičnu većinu glasova pa će odluka o tome tko će voditi šibenski SDP naredne četiri godine pasti u drugom krugu. U demokratskoj proceduri za predsjednika SDP-a Grada Šibenika kandidirali su se Franko Vidović, dosadašnji predsjednik GO SDP-a, Željko Vujin i Ivan Rajić. Nakon prebrojavanja glasova utvrđeno je da je Vidović dobio 129 glasova (39 posto), Željko Vujin 166 glasova (49,7 posto), a Ivan Rajić 27 (11 posto) glasova. Na izbore je izašlo 70 posto članova šibenskog SDP -a. Vujinu je za pobjedu nad Frankom Vidovićem nedostajalo tek nekoliko glasova. On u drugi izborni krug ulazi s malom prednošću, no i on i Franko Vidović imaju realne izglede za pobjedu. Drugi izborni krug bit će održan iduće nedjelje 27. listopada.

Unutarstranački izbori za predsjednika i organe GO SDP-a Grada Šibenika raspisani su sukladno odredbama Statuta SDP,a nakon nedavnih lokalnih izbora za predstavnička tijela jedinica lokalne i područne samouprave. Članovi GO SDP Šibenik koji su se željeli kandidirati za predsjednika ili članove Predsjedništva i Gradskog odbora SDP-a su svoju kandidaturu istaknuti do 23. rujna, a novo će čelništvo biti promovirano na Izbornoj konvenciji koja je zakaza za 3. studenoga.

Iz kategorije: Vijesti