Datum objave: 17. Listopad 2013

Izašao novi Juraj - bilten Društva za očuvanje šibenske baštine

Diana Ferić
Diana Ferić

Društvo za očuvanje šibenske povijesne baštine „Juraj Dalmatinac“ objavilo je drugi broj svog službeno biltena, a zapravo časopisa u kojem su predstavljena sva predavanja o šibenskoj povijesnoj i baštini koja su proteklom razdoblju organizirali u sklopu projekta „Šibenska kulturna baština“.

Časopis su predstavili Hrvoje Zekanović, Dario Mikulandra i Zdenka Bilušić.

Cilj im je i na taj način promovirati povijesnu baštinu Šibenika i pojedince koji su svojim djelovanje ostavili u Šibeniku i općenito znanosti i umjetnosti dubok trag, kako je kazao Hrvoje Zekanović, predsjednik tog društva.

U ovom broju objavljeno je 11 priloga Šibenčana o raznim temama koje se odnose na zaštitu šibenske baštine te radovi troje autora, stručnjaka koji nisu Šibenčani, ali se bave šibenskim temama . tako prof. Dr Tamara Tvrtković piše o Ivanu Tonku Mrnaviću, dr.sc Emil Hilje o Jurju Čulinoviću,a Ermin Armano o don Petru Nakiću. Zdenka Bilušić koja je predstavila radove tih vanjskih suradnika istaknula je potrebu bolje valorizacije i promidžbe vrijednih Šibenčana i njihovih djela na čemu se, kazal je, i do sada radilo, ali je šibenska povijest toliko bogata da su potrebni i dodatni napori.

Časopis je tiskan u 450 primjeraka i uglavnom je podijeljen članovima Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj dalmatinac kojih je oko 370.

Iz kategorije: Vijesti