Datum objave: 17. Listopad 2013

ŽUPANIJSKI HDZ:Kritika ministra Linića i zazivanje izvanrednih izbora

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska vlada bi, ako voli ovu državu trebala dati ostavku i raspisati izvanredne izbore jer nije napravila ništa, izjavio Nediljko Dujić, potpredsjednik Županijskog odbora te stranke na današnjoj konferenciji HDZ –a u Šibeniku koja je sazvana pod naslovom „Što je stvarni cilj Linićeve represije“.

Dujić je priznao kako je u za vrijeme HDZ – ove vlasti bilo grešaka.“Mi od toga ne bježimo, ali gospodo draga vi niste napravili ništa, štoviše, napravili ste niz minusa“, poručio je Dujić hrvatskoj Vladi. Om smatra da se ministar Linić trudi nešto napraviti, ali da nema pozitivnih rezultata dok je za s druge ministe rekao na niti išta rade niti znaju svoj posao.
Na konferenciji za novinare govorili su Josip Begonja, predsjednik Povjerenstva HDZ –a za financije i Tomislav Vrdoljak, tajnik ŽO HDZ –a. Begonja je istaknuo kako bi se po Linićevim izjavama dalo zaključiti kako prije njega nije bilo poreznog sustava niti naplate poreza te je naveo kako je od 1994. godine Hrvatska dobila moderan porezni sustav.“Ministar Linić se bez razloga okomio na male poduzetnike i obrtnike kao najveće utajivače poreza. Želi blokirati svakoga tko je državi dužan više od 2 000 kuna. Budući da od toga neće biti belike koristi za proračun zabrinjava nas što je cilj toga . Čini nam se da Linić želi samo demonstrirati svoju moć, a to nas kao narod treba zabrinuti. Ministar Linić je najavljivao da će nakon objave lista poreznih dužnika biti puno učinkovitija naplata poreza, ali to se nije dogodilo. Najavljivali su i sankcioniranje „velikih riba“ ali ništa od toga. Nismo čuli da je itko završio u zatvor zbog poreznog duga“, kazao je Begonja. Dodao je i kako to što je ove godine naplaćeno 2,5 milijarde poreza manje nego što je planirano i manje nego prošle godine svjedoči o tome da Linićeve mjere ne daju rezultat. Neprimjerenim smatra i najava povećanja nekih poreznih stopa kao što je diferencijalna porezna stopa.
Tomislav Vrdoljak je zaključio da bi porezna uprava trebala imati kisti odnos i prema povratu poreza poduzetnicima što, tvrdi on nije slučaj, a porezni obveznici se boje tražiti taj povrat kako ne bi osjetili represivne mjere.

Iz kategorije: Vijesti