Datum objave: 14. Listopad 2013

Dino Karađole:"Kulturni program zaslužan je za rekordnu sezonu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je u Šibeniku zabilježen rekordan broj noćenja o njemu se počelo pričati kao o gradu u kojem se ostaje, a ne samo kroz koji se prolazi. Kao najvažniji razlog tome Turistička zajednica grada Šibenika vidi bogat kulturni program koji je zadnjih godina sasvim transformirao grad. Tako je u razdoblju od lipnja do rujna ove godine organizirano 18 festivala sa preko 350 koncerata, predstava, projekcija i izložbi te uz to još 50ak samostalnih događanja koje je po grubim procjenama TZ-a posjetilo preko 120 000 ljudi.
„Dugo godina je Šibenik bio zapostavljen, tranzicijski grad i sada je napokon marketinški prepoznat. Puno se radilo na promidžbi grada i na njegovom kulturnom programu te smo izašli sa sloganom „Šibenik grad festivala“ i to se pokazalo kao pogodak. Gledajući parametre kao što su broj turista, veličina grada i prihode od turizma, Šibenik ima najbolje rezultate u Dalmaciji. Sada je glavni adut Šibenika uz staru gradsku jezgru i tvrđave, kulturni program“, rekao je Dino Karađole, direktor TZ Šibenik.
„Sada gledamo kako produžiti sezonu i organizirati događanja tijekom cijele godine te u skladu sa time planiramo događanja vezana uz Novu godinu. To neće biti događanje od samo jednog dana, na samu Novu godinu već ćemo produžiti taj program na 10-15 dana“, najavio je Dino.
Jedan od sljedećih zadataka svih zaduženih za promociju grada Šibenika je vrednovanje i promoviranje pojedinih događanja da ona postanu razlog dolaska, a ne samo usputna zabava.

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti