Datum objave: 14. Listopad 2013

Multimedijalno predavanje "MOTOCIKLOM DO ZANZIBARA" u knjižari Matica

Diana Ferić
Diana Ferić

Davor Rostuhar,  poznati hrvatski putnik, pisac i fotograf  i njegova suputnica Maja Tanasovski održati će u četvrtak 17.10. u knjižari Matica multimedijalno predavanje "MOTOCIKLOM DO ZANZIBARA".
Nakon osmomjesečne ekspedicije motociklom od Zagreba do Cape Towna, Davor Rostuhar i njegova cura Maja Tanasovski pripremili su veliko multimedijalno predavanje s kojim kreću na turneju po Hrvatskoj i okolici, kako bi približili kulturno, povijesno, geografski i antropološki bogate i zanimljive krajeve i običaje Afrike, kao i humanitarni projekt Afrika Aktiva.

2012. godine krenuli su na novo veliko putovanje motociklom od Zagreba do Južnoafričke republike te su prevalili sve skupa 20.600 kilometara. Putem su istraživali i dokumentirali malo poznate kulture, običaje, arheološke lokalitete, itd, te izvještavali o tome za hrvatske medije kroz fotografije, tekstove i video. No, ovog puta su svom putovanju dodali i humanitarnu dimenziju. Osmislili su projekt Afrika Aktiva, kojem je svrha u svakoj zemlji proučiti jedan afrički problem, izabrati jednu organizaciju koja se na uspješan i zanimljiv način bavi rješavanjem tog problema, ispričati njihovu priču te podržati ih donacijama koje su prikupili u Hrvatskoj. Također, u sklopu Afrike Aktive, Maja i Davor su sami organizirali nekoliko ad-hoc humanitarnih akcija.

Davor Rostuhar (31) je slobodni pisac i fotograf koji već 12 godina putuje svijetom i objavljuje reportaže u National Geographicu, Meridijanima i drugim medijima, te je dosad objavio četiri uspješne knjige. Jedan je od najčitanijih hrvatskih putopisaca, a glavni urednik National Geographica za njega kaže da je „najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima“. Maja Tanasovski (27) je magistrirala studij političkih znanosti sa radom na temu afričke geopolitike, te se problemom Afrike planira baviti i na doktorskom studiju. Maja i Davor su 2010. godine izveli svoje prvo veće putovanje u Afriku i to motociklom od Zagreba kroz Zapadnu Afriku sve do države Togo koje je trajalo 6 mjeseci. Po povratku u Zagreb, napravili su multimedijalno predavanje „Motociklom po Zapadnoj Africi“ koje je obišlo cijelu Hrvatsku. Održali su predavanje u 25 gradova, a ukupno ga je vidjelo preko 4000 ljudi koji su bez iznimke bili oduševljeni tim događajem.

Predavanje u knjižari Matica počinje u 19 sati.

Iz kategorije: Vijesti