Datum objave: 14. Listopad 2013

Izabrani najljepši šibenski psi mješanci

Diana Ferić
Diana Ferić

U organizaciji šibenske udruge maldih, Š.U.M., ovog vikenda održana je treća po redu izložba pasa mješanaca na kojoj je sudjelovalo je preko 30 pasa od tri mjeseca starosti do najstarije 15-godišnjakinje. Pse se ocjenjivalo  u 4 kategorije: junior, adult, senior , a po prvi puta je uvedena i kategorija trik u kojoj su psi pokazivali atraktivne trikove koje su naučili sa vlasnicima.
Tročlani žiri koji je birao najljepše šibenske pse činili su  Željko Burić,  gradonačelnik Šibenika , Marija Lončar, novinarka Šibenskog lista i Nikolina Karan, vlasnica obrta za njegu i čuvanje kućnih ljubimaca FIDO.
Najljepšim psom u kategoriji juniora, pasa starih od tri mjeseca do godine dana, pokazao se Boni, zatim Riki, a treći najljepši bio je Doni. Asi je na prvom mjestu u kategoriji odraslih, starih od godine dana do sedam godina,  Loki na drugom, a Elli na trećem mjestu. Betty je pobjednica u kategoriji seniora, starijih od sedam godina, drugo mjesto pripalo je Pupiju, a treće Reu. U novoj kategoriji trik slavila je Elli.
Kroz projekt "Šibenski prijatelji"  udruga mladih Š.U.M. nastoji podizati svijest kod građana o problemu napuštanja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja kao i izravno pomagati napuštenim, zlostavljanim i zanemarenim životinjama.
Nagrade za pse omogućio je pet shop G.FLOK i njegov vlasnik Jadran Ljuba.

 

fotografije: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti