Datum objave: 11. Listopad 2013

Šibenik dobiva "pametnu" javnu rasvjetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekološki prihvatljiva i štedljiva, takozvana pametna javna rasvjeta bit će postavljena u Šibeniku zahvaljujući  financijskoj pomoći od oko 940 000 kuna koju je Fonda za energetsku učinkovitost odobrio Gradu Šibeniku kako je danas priopćeno. Ukupna investicija  je oko 2,3 milijuna kuna.

„Pozdravljam odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zahvaljujem našem timu zaposlenika koji je radio na pripremi projekta. Ova sredstva će nam biti od velike pomoći u postavljanju tzv. pametne rasvjete i naravno  u uštedama u potrošnji javne rasvjete“, kazao je gradonačelnik.

Prema riječima Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika natrij-rasvjetnim tijelima, ukupno njih 608, zamijenit će  postojeću dotrajalu rasvjetu u glavnim ulicama u gradu i to Ulicu Kralja Zvonimira do Poljane, zatim u Ulici Stjepana Radića od Poljane do Vidika, Ulici Ivana bana Josipa Jelačića, Obala Palih omladinaca, Obala dr. Franje Tuđmana, Ulici Antuna Mihanovića, Brodarica -magistrala D8, Bosanska ulica, zatim Ulici 8. dalmatinske udarne brigade na Vidicima.

Pored Šibenika još su 93 ponuditelja iz Hrvatske ostvarila pravo zajedničkog financiranja projekta energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti  od čega iz Šibensko-kninske županije troje, a to su Grad Vodice, Primošten i Tribunj, a odbačeno je  68 ponuda.
 

Iz kategorije: Vijesti