Datum objave: 11. Listopad 2013

Predstavnici grada Šibenika na sastanku NEXT projekta u Albaniji

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Grada Šibenika sudjeluju na drugom sastanku  Izvršnog odbora projekta NEXT u kojem je Šibenik partner. Riječ je o projektu suradnje i povezianja znanstevnih institucija i poslovnog sektora u europskim gradovima koji sudjeluju u tom projektu. Grad Šibenik će  upravljanje tom platformom prenijeti na budući Studij energetike.

Jedna od važnijih tema sastanka je definiranje aktivnosti vezanih uz funkcionalni razvoj i nabavu online platforme – NEXT IS, koja će za cilj imati povezivanje svih dionika znanstvenog i poslovnog sektora na području razvoja i inovacija na teritoriju Mediterana. Platforma će služiti kao kanal za razmjenu znanja, tehnologija i iskustava između znanstvenog i poslovnog sektora, te kao alat za financiranje poduzetničkih ideja i javno-privatnih projekata što predstavlja direktno ispunjenje modernih zahtjeva tržišta.
 

Projekt NEXT (Collaborative platform to support research and technology transfer) sufinancira Europska komisija u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost projekta je 2.999.180,00 €. Vrijednost dijela projekta koji provodi Grad Šibenik je  381.500,00 € od čega EU sufinancira 85 posto.

 

Iz kategorije: Vijesti