Datum objave: 09. Listopad 2013

Dječje gradsko Vijeća traži uređenje parka Šubićevac,nogostupe i još puno toga

Diana Ferić
Diana Ferić

„Želimo uređeni dječji park na Šubićevcu, postavite više kontejnera za razvrstavanje otpada, pomozite nam da se popuni knjižni fond OŠ Tina Ujevića, uredite nam trim-stazu na Šubićevcu, napravite nam umjetnu planinu za penjanje u dvorani, izgradite nogostup od pruge do Mandaline…“ samo su neke su od želja djece u Šibebniku koje su gradonačečniku dr. Željku Buriću danas prenijeli predstavnici Dječjeg gradskog vijeća. Gradonačelnik i njegov zamjenik Nikica Pendžer danas su ih primili upovodu Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava od 7. do 13. Listopada, a nazočni su bili predsjednica Društva naša djeca Šibenik MiraJušić te  učenici Dječjeg foruma pri OŠ Tina Ujevića sa svojom voditeljicom i učiteljicom Loredanom Huljev.

Djeca su gradonačelniku darovala knjigu „Da sam ja gradonačelnik/gradonačelnica…..sve bi bilo bolje za djecu, te poručila: Gradonačelnik je djeci zahvalio na darovima te kazao: „S vašim prijedlozima se slažem i radit ćemo na projektima koji će vam omogućiti više zabave, više mogućnosti za učenje, ali i više sigurnosti u kretanju i zdraviji život. I ja sam bio dijete i razumijem vaše želje, a kao gradonačelnik Grada prijatelja djece činit ću sve da dokažemo kako tu titulu s pravom nosimo.“, kazao je gradonačelnik.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca.

Iz kategorije: Vijesti