Datum objave: 09. Listopad 2013

Odobrene potpore za raspršeni hotel i tvrđavu sv. Ivana

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskim projektima raspršeni hotel i tvrđavi Sv.Ivana odobrene su  potpore od Ministarstva turizma u Programu poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“ u 2013. Projektu raspršeni hotela je posredstvom prijave Turističke zajednice Grada Šibenika, dodijeljeno 208 tisuća kuna, a Gradu Šibeniku je za inovativni sadržaj tvrđave sv. Ivana odobreno 250 tisuća kuna.
„Projekt raspršenog hotela može se smatrati pilot-projektom na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo turizma te dodijelilo potporu. Sredstva će biti utrošena za uređenje i opremanje recepcije hotela Udruge raspršeni hotel Šibenik koja će biti smještena u Ulici Fausta Vrančića, zatim za izradu marketing plana i za promidžbene materijale.“, kazao je gradonačelnik.
Osnovna ideja ovakvog hotela je stavljanje u funkciju građevina unutar povijesne jezgre grada kojima se daje nova vrijednost kroz turističke usluge te povezivanje postojeće ponude privatnog smještaja.
Ova potez resornog Ministarstva komentirao je i Danijel Mileta,  zamjenik gradonačelnika: „Oba projekta pripremili smo kvalitetno i zahvaljujem Ministarstvu turizma što nas je podržalo. Šibenik, koji ove godine bilježi iznimne turističke rezultate, namjerava i dalje razvijati projekte koji će biti u funkciji turizma, od onih infrastrukturnih, pa do onih koji će biti usmjereni na obnovu kulturno-povijesnih spomenika“.
Sredstva za tvrđavu sv. Ivana bit će utrošena za izradu idejnog i glavnog projekta, za što će biti raspisan natječaj za čiju pripremu i provođenje Grad očekuje pomoć Društva za očuvanje šibenske  baštine  „Juraj Dalmatinac.“.
Osim ova dva šibenska, Ministarstvo  turizma je temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. odobrilo sredstva za još 83 hrvatska inovativna projekta u turizmu.

Iz kategorije: Vijesti