Datum objave: 04. Listopad 2013

ČESTITKA:Nives u Brazilu osvojila titulu svjetske prvakinje

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Nives Radić postala je svjetska prvakinja u low kicku! Na svjetskom prvenstvu u kickboxingu, koje se održava u Brazilu, danas popodne porazila je u finalnom meču dosadašnju svjetsku prvakinju Ruskinju Dianu Galinu, javlja njezin trener Damir Lambaša. Nives je na tom prvenstvu nastupila u hrvatskoj državnoj u kategoriji do 70 kg, aktualna europska prvakinja.

Pripreme, koje su trajale cijelo ljeto, su urodile plodom, a tko je vladarica ringa, Nives je pokazala još jedan put.Kao prvakinja Europe, Nives je bila oslobođena pretkola, te je čekala pobjednicu meča između Brazilke Elizabeth de Suoza i Španjolke Patricie Gonzalez Garcia. Taj meč je trajao vrlo kratko jer je Španjolka slavila nokautom već nakon 20 sekundi meča. Teško je bilo pripremiti taktiku za ovakvog protivnika, jer meč nije potrajao.

Nives nimalo nije impresionirala pobjeda Španjolke i njezin nokaut, te je u meč, koji se održao jučer, ušla samouvjereno i već nakon prvih izmjena udaraca, nanosi protivnici priličnu štetu. Meč se pod istim okolnostima razvija u sve 3 runde, a sucima ne ostavlja niti malo prostora za dvojbe. Nives pobjeđuje, te se plasirala u finale.
U današnjem finalu ju je dočekala aktualna prvakinja svijeta, Ruskinja Diana Galina, koja je u polufinalnoj borbi svladala protivnicu iz Portugala, koja je pak u četvrtfinalnoj borbi slavila nad predstavnicom Italije.

Nives je poznata kao “lovac na Ruse”, jer je naredala 10 ruskih reprezentativki u svojoj karijeri što nije uobičajeno jer su Rusi najbolja zemlja u svijetu kickboxinga već dugi niz godina.

Galina je pokušala zadržati Nives na distanci, što joj je čak i pošlo za rukom u prvoj rundi koja je završila neriješeno. U drugoj rundi Nives napada puno agresivnije, a u trećoj totalno preokreće rezultat u svoju korist te pobjeđuje jednoglasnom sudačkom odlukom i osvaja prvenstvo svijeta po drugi put. Prvi put je prvenstvo svijeta osvojila u austrijskom Villachu 2009. godine.

Na ovom svjetskom prvenstvu nstupilo je oko 400 natjecatelja.
Zanimljiva je činjenica da je Nives ovo svjetsko prvenstvo osvojila  upravo na dan kada je odradila svoj prvi trening, odnosno stupila u klub Dalmatino,  prije točno 13 godina.

 

FOTO: arhiva 

Iz kategorije: Vijesti