Datum objave: 04. Listopad 2013

Mišak u Šibeniku:"Sjena nevidljive ruke"stoji iza Sanadera, Rohatinskog, Milanovića...

Diana Ferić
Diana Ferić

Krešimir Mišak, novinar i publicist, autor popularne emisije „Na rubu znanosti“ predstavio je večeras u Šibeniku, u sklopu redovitih „Susreta s autorom“ u Knjižari matica, svoju posljednju knjigu „Dečki, odjebite u skokovima“ koja je nastavak njegove prethodne knjige „Sve piše u novinama..., a ponešto i ne“, a teme su razotkrivanje tehnika manipulacije i teorije urote kojima smo izloženi te floskule kojima nas mediji bombardiraju iako je svakom tko imalo razmišlja jasno da je istina sasvim drukčija.

Mišak je večeras je iznio primjer pristupanja Hrvatske u EU u čemu su svi od političara, medija, sindikata pa i biskupa, skladno kao nikada do tada ponavljali istu mantru o tomu kako je to nužno i kako će to puno toga u Hrvatskoj promijeniti, a svjedoci smo da se to nije dogodilo. Dobra i očit primjer manipulacije za njega su vijesti koje su kao istinite mediji objavljivali o ubojstvu i pokopu Bin Ladena iako je niz činjenica ukazivao na to da je on već prije bio mrtav. Dosta vremena u predstavljanju svoje knjige potrošio na Edwarda Barneysa kojeg službeno smatraju ocem PR –a , a za njega je on otac spina i izjednačuje ga s Goebbelsom s obzirom na to da je autor niza metoda psihološke prisile i manipulacije kojima smo danas izloženi, a cilj je programiranje i zavođenje našeg uma i pažnje

Narativnom tehnikom toka svijesti, s puno digresija i asocijacija i prebrzog preskakanja s primjera na primjer, Mišak je spomenuo kako se namjerno državama onemogućava prije normalni postupak tiskanja novca kako bi intervenirali na tržištu kako bi se otvorio put za uvođenje takozvane karbonske valute uz plasiranje laži o globalnom zatopljenju. Namjera je uvesti potpuno novu vrst valute, koja će biti globalna i koja će zamijeniti sve papirnate valute i potpuno promijeniti tj. centralizirati ekonomski sustav, a bit će zasnovan na bit će zasnovan na ugljičnom dioksidu tj. laži da čovjek , proizvodnjom energije za život, proizvodi CO2 koji uzrokuje klimatske promjene. Govorio je o chematrailsu, dotaknuo se i primjera diskriminacije konoplje, koja bi mogla u svijetu zamijeniti naftu i farmaceutska sredstva, ali je kao konkurencija njima denuncirana je kao štetna droga.

Spomenuo je i „sjene nevidljive ruke“, tajne grupe s kojima se puno toga, a za njega i svi hrvatski političari i financijski moćnici od Tuđmana, Sanader, Lukovića, Rohatinskog do Milanovića mogu povezati..

Bio je sarkastičan i na svoj račun - dok sve vrijeme upozorava na to kako se istina skriva iza nepotrebnog gomilanja riječi u zakonima, uredbama jer je, kako kaže, za laž potrebno puno riječi njegova nova knjiga ima čak 600 stranica!
 

Iz kategorije: Vijesti