Datum objave: 03. Listopad 2013

Djevojčice preuzele Dječje gradsko vijeće u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudjelovanje žena u političkoj vlasti u Šibeniku još uvijek nije zadovoljavajuća, ali su zato žene odnosno djevojčice preuzele Dječje gradsko vijeće Šibenika u novom sazivu.  Nova dječja gradonačelnica je Lana Grbeša iz 6.razred OŠ Petra Krešimira IV, a  zamjenice gradonačelnice  Klara Mrčela iz 8.razred OŠ Tina Ujevića i Karla Filopović iz 7.razred OŠ Jurja Dalmatinca. Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća je Lucija Slavica iz 7.razred OŠ Jurja Dalmatinca, dok će dužnost  dječjih pročelnika za slobodno vrijeme(aktivnosti) obnašati  Katarina Ninić iz 6.razred Jurja Šižgorića i Tina Grubišić Čabo iz 6.razred Jurja Šižgorića. Dječje gradsko vijeće je konstituirano u organizaciji Društva  Naša djeca.

Na konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća bio je Ivica Poljičak,predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika. Dječje vijćnike upoznao je s radom Gradskog vijeća, a  dao je punu podršku radu i ciljevima DGV-a s naglaskom da se djeca i mladi uključuju što više u život i upravljanje Gradom.

Dječje gradsko vijeće je vrlo slično  Gradskom vijeću. Na sjednicama se razgovara o temama od interesa za djecu i mlade, te se predlaže gradskoj vlasti aktivnosti ili programe koje bi trebalo ostvariti kako bi život djece u Šibeniku bio kvalitetniji i ljepši.

FOTO: arhiva

Iz kategorije: Vijesti