Datum objave: 02. Listopad 2013

Predstavljanje Zdenke Bilušić na Frankfurtskom sajmu knjiga

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba „ Padobrani Fausat Vrančića“ autorice Zdenke Bilušić, voditeljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih  šibenske gradske knjižnice, bit će postavljena na štandu hrvatskih autora  i nakladnika na  ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjiga koji će se održati od 9. do 13. listopada, a Zdenka Bilušić će bit predstavljena i kao autorica i ilustratorica.

Temeljem natječaja Ministarstva kulture  nastup organizira  Hrvatska dječje knjige te je u cijelosti posvećen promociji knjige za djecu i mlade.

Svečano otvorenje štanda planirano je u četvrtak, 10. listopada 2013. godine u 16.00 sati. U okviru jednosatnog programa uz glazbenu pratnju Magister ludi man banda predstavit će se autori Margareta Peršić, Zdenka Bilušić, Andrea Petrlik, Kašmir Huseinović i Davor Peršić. Tijekom cjelokupnog boravka na Sajmu autorima su dogovoreni poslovni sastanci s agentima i izdavačima u cilju poticanja prodaje autorskih prava. U zajedničkom katalogu predstavljeni su pisci, ilustratori, prevoditelji i nakladnici knjiga za djecu i mlade.

Zastupljeni pisci su Luko Paljetak, Miro Gavran, Zvonimir Balog, Sanja Pilić, Kašmir Huseinović, Silvija Šesto, Snježana Babić-Višnjić, Julijana Adamović, Nadica Mihelčić, Ivona Šajatović, Erika Katačić Kožić, Vlado Bakarić, a zastupljeni ilustratori: Zdenko Bašić, Saša Jantolek, Margareta Peršić, Zdenka Bilušić, Andrea Petrlik Huseinović. Na štandu će biti postavljene i tri izložbe: "Roboti" (skulpture) autora Saše Jantoleka, "Padobrani Fausta Vrančića" autorice Zdenke Bilušić  i"Srce na štapu" autorice Margarete Peršić, priopćili su organizatori.

 

Iz kategorije: Vijesti