Datum objave: 01. Listopad 2013

Goran Pauk:"Ovo je neprijateljski akt prema HNK Šibenik"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezadovoljstvo tretmanom HNK Šibenik u slučaju uplate  samo dijela potraživanja od HNK Hajduka izrazio je na današnjoj konferencijin za novinare na Šubićevcu Goran Pauk, predsjednik HNK Šibenik i župan Šibensko-kninske županije. HNK Šibeniku  uplatio samo 3 milijuna  od 4,8 milijuna kuna, a skinuta mu jea suspenzija. Odluku o skidanju suspenzije potvrdili su Disciplinska komisija i HNS.

„Vjerujem da postoji dogovor Hrvatskog nogometnog saveza i Disciplinske komisije koja je odobrila potez Hajduka. Hajduk je očito jedini vjerovnik koji sam određuje uvjete plaćanja. Nama su uvjeti pod kojima je došlo do ovog rješenja nepoznati te smo danas morali tragati po portalima da bi saznali kako je došlo do ovakvog dogovora.  Njihov izračun je nama potpuno nejasan. Ono što pretpostavljamo je da je iznos umanjen za dio kamata, dug Šibenika prema Hajduku za Joška Kovača te za organizaciju europske utakmice Šibenika na Poljudu, međutim sve je to bilo uračunato “ pojasnio je Pauk.
 HNK Šibenik je, prema Paukovim riječima, 14. rujna uputio dva prijedloga ugovora u kojima se predlaže balansno i odgođeno podmirivanje duga, međutim Hajduk nije odgovorio niti na jedan. Zbog nereagiranja su im dali novu odgodu plaćanja do 10. listopada ove godine, međutim umjesto dogovora je stigla vijest o uplati i skidanju suspenzije.

„Ovo je namjera Hajduka da našteti HNK Šibenik. Mi poduzimamo sve što možemo da dobijemo svoj novac“, zaključio je župan na press konferenciji.

Iznos je uplaćen na posebni račun kojim HNK Šibenik ne može raspolagati jer je u fazi preoblikovanja, a bit će im dostupan tek kada otvore novi račun kluba.

Iz kategorije: Vijesti