Datum objave: 30. Rujan 2013

Mali kartingaš Franko Škugor sa šibenskom kapom primio pobjednički pehar

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedmogodišnji kartingaš Franko Škugor, član Karting kluba "Dubrava-Šibenik " pobjednik je u klasi R-1 MINI 50 završne utrke međunarodnog SPORTSTIL CUP-a u sezoni 2013. koja je proteklog vikenda održana na stazi Rauš u Novom Marofu. Osvojio je i pole position za najbrže odvezen krug , te pobrao mnogobrojne čestitke i pljesak svih timova i gledatelja. Budući da se utrka održana na blagdan Svetog Mihovila Franko je ponio u svojoj sportskoj torbi šibensku kapu koju je ponosno nosio na proglašenju pobjednika te tako dostojanstveno predstavio Grad Šibenik i Šibensko – kninsku županiju.

Finalna utrka startala je po strahovitoj kiši , a Franko je s prve startne pozicije u prvom krugu pao na treće mjesto, ali se svojom izvanrednom vožnjom bez ijedne greške i proklizavanja kartinga vraća se na prvu poziciju. Kako su odmicali krugovi Franko je nadmoćno povećavao prednost i ostavio iza sebe sve ostale vozače te kroz cilj prošao kao pobjednik,kažu u Frankovom timu.

Franko je iskoristio subotnji slobodni trening da testira bolid za sezonu 2014. , ROTAX MICRO-MAX motor na šasiji INTREPID ( 950 mm ) za dobnu skupinu curica i dječaka od 7- 10 godina te je pokazao zavidnu vještinu upravljanja tim snažnim kartingom u odnosu na njegovu dosadašnju klasu R-1 MINI 50.
„Ovakav završetak sezone može se samo poželjeti jer ovo je zadnja Frankova utrka u klasi R-1 MINI 50 za sezonu 2013. Odlazak na utrku ne bi bio moguć bez potpore Lavčevića d. o.o. , VELPRO-a Šibenik te već tradicionalno Škole košarke "Dražen Petrović ", ističu u Frankovom timu.

Iz kategorije: Vijesti