Datum objave: 30. Rujan 2013

Šibenska Ekonomska škola domaćin susreta učenika iz europskih država

Diana Ferić
Diana Ferić

Susreti  učenika srednjih škola iz Poljske, Mađarske, Italije  i Turske  i Ekonomske škole iz Šibenika koja je domaćin počeli su danas i trajat će do nedjelje. Riječ je o programa Comenius Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu kojeg je šibenska Ekonomska škola ove godine dobila multilateralno partnerstvo s tim školama i postala koordinator  projekta koji nosi naziv „C Code to Common Future“.

Škola je dobila 22 500 eura i tijekom partnerstva koje traje dvije  godine učenici će odlaziti u zemlje partnere i zajedno raditi na mini projektima koji odnose na  očuvanje i zaštitu okoliša, ali i aktivnog uključivanja učenika te senzibiliziranje javnosti za pitanja okoliša. Iako su stručnjaci ustvrdili da su tinejdžeri dobna skupina koju najmanje zanima okoliš Ekonimska škola će to pokušati promijeniti i pokazati javnosti da kroz akcije analize vode, pošumljavanja, organizacije koncerata, aukcija, izložbi za razminiranje naše županije i izdavanje 6-jezičnog rječnika i promotivnog videa, naši učenici mogu očuvati svoj okoliš jer će ga oni i baštiniti.

Jutros su u Ekonomskoj školi održane različite radionice i predavanja u kojima su sudjelovali gosti i domaćini, a neke od tema bile su  Tehnologa hrane i mediteranski začini. Žene u poduzetništvu, Ljudska prava, Terapijska bilja i ulja, Trgovina u Šibeniku i mnoge druge. Bit će održane i radionice o terapeutskim  efekti ljubimaca na zdravlje , izložba autentičnih hrvatskih pasa, ali i natjecanje u vezivanju kravata
Sudionici ovog programa obići će i nacionalne parkove Krku i Kornate te Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti