Datum objave: 30. Rujan 2013

Međunarodni dan starijih osoba obilježen u Cvjetnom domu

Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava danas bio je prilika za druženje šibenskih i kninskih korisnika Doma za stare i nemoćne koje je organizirano u Cvjetnom domu u Šibeniku. Šibenčani su to druženje organizirali i  povodom jučerašnjeg blagdana svetog Mihovila koji je zaštitnik Grada Šibenika i šibenske biskupije.

Ravnatelj doma, Tomislav Ninić, pozdravio je predstavnike Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, kao i goste iz doma u Kninu te svim korisnicima čestitao njihov dan.
Organiziran je i prigodni kulturni program. Nekoliko svojih pjesama posvećenih Šibeniku pročitala je umirovljena profesorica Snježana Belak, inače stanarka Cvjetnog doma i voditeljica njihove knjižnice, a svoje su pjesme recitirali i kninski umirovljenici iz tamošnjeg doma. Nastupio je i Zbor Cvjetnog doma. U publici je bio i Paško Vrčić koji će za mjesec dana napuniti 101 godinu, a još je pokretan i vitalan.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

 

Iz kategorije: Vijesti