Datum objave: 29. Rujan 2013

Uspkos lošem vremenu mali Šibenčani trčali za svoj grad

Diana Ferić
Diana Ferić

Djeca iz šibenskih osnovnih škola i vrtića trčala su danas povodom blagdana Sv.Mihovila  „Trku za moj grad“ u Park šumi Šubićevac. Usprkos lošem vremenu događaj je okupio velik broj Šibenčana, a samu trku je otvorio gradonačelnik Željko Burić  koji je uz Nikicu Peđera, dogradonačelnika, Anitu Babačić, ravnateljicu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Mirjanu Žurić, v.d. pročelnice Društvenog odijela za društvene djelatnosti, dijelio odličja najbržima.
Prvi su trčali vrtići i to djevojčice a pobjedu je odnijela Lea Semenović iz vrtića Osmijeh, druga je do cilja došla Gabrijela Antić-Nanut iz vrtića Kučica, a treća Leona Dobra također iz vrtića Osmijeh.
U konkurenciji dječaka prvi je bio Dominik Juraga, vrtić Vidici, drugi Luka Stojanović, vrtić Vidici, treći Marin Bumbak, vrtić Osmijeh.
Najuspješniji vrtić bio je vrtić Osmijeh koji je za to dobio i pripadajući pehar, drugi najuspješniji je vrtić Vidici, a treći Osmijeh.
Najbrži prvašić bio je Ivano Matas iz OŠ Petar Krešimir IV, odmah iza njega ciljem je prošao Bruno Paić iz Katoličke škole, a treći je završio Mislav Bjaić također iz Katoliške škole. Djevojčie iz prvih i drugih razreda trčale su skupa, a najbržom se pokazala Lucija Desanić iz OŠ Juraj Dalmatinac, druga je došla Marta Živković iz OŠ Petar Krešimir IV, a treća Katarina Bačić iz OŠ Meterize. 
Moris Macura iz Katoliške škole, Marko Klarić iz OŠ Faust Vrančić i Gabrijel Pancirov iz Oš Petar Krešimir IV su najbrži među drugašima, Ante Brajković iz OŠ Vidici, Franko Čvrljak iz OŠ Juraj Šišgorić i Šimun Šupe iz OŠ Petar Krešimir IV među trećašima. U konkurenciji djevojčica prva tri mjesta pripala su školi Petra Krešimira IV: Manuela Pancirov, Marta Šantić i Lara Županović .
Zadnji su trčali četvrti razredi, a na kraju su među djevojčicama slavile: Ana Grguričin iz OŠ Meterize, Ivana Čančar iz OŠ Petar Krešimir IV i Karmen Ivanda iz OŠ Vidici, a među dječacima:  Pjero Šare iz OŠ Meterize, Franko Vukšić iz OŠ Vidici i Viktor Kale OŠ Faust Vrančić.

Iz kategorije: Vijesti