Datum objave: 29. Rujan 2013

Procesijom kroz Grad i misom ispred katedrale proslavljen blagdan sv. Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslava bagdana sv. Mihovila- zaštitnika Grada Šibenika i šibenske biskupije- počelo je jutrošnjom budnicom Šibenske narodne glazbe gradskim ulicama i polaganjem vijenaca kod Spomen križa na Gradskom groblju Kvanj za poginule hrvatske branitelje i sve koji su  dali živote za naš Grad i Domovinu Hrvatsku.

Potom je uslijedila svečana procesija Kalelargom i rivom, u kojoj je sudjelovalo mnoštvo građana, kao i na svetoj misi na Trgu Republike Hrvatske.

Proslavi su se priključili i sportski klubovi i udruge građana, pa je tako Šahovski klub Šibenik u klupskim prostorijama od 10 sati organizirao prigodni brzopotezni turnir,  u šibenskom zaljevu zaveslali su veslači VK „Krka“, a održana je i jedriličarska regata sv. Mihovila.

U park šumi Šubićevac u 15 sati u sklopu projekta „Grad Šibenik-prijatelj djece“ održat će se „Trka za moj grad“.  Organizatori su Grad Šibenik, Županijski savez školskih sportskih klubova, Društvo Naša djeca Šibenik, vrtići, osnovne i srednje škole grada Šibenika, prenosimo s portala Grada Šibenika.

FOTO. sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti