Datum objave: 27. Rujan 2013

Uručene nagrade i priznanja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnjim dobitnicima uručene su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika nagrade i priznanja: Nagrade su primili Zorana Ivić za postignute rezultate u odgojnoj djelatnosti i poduzetništvu,  novinar i publicist Ivo Jakovljević za očuvanje i promicanje šibenske baštine, arheolog Željko Krnčević za postignuća u revitalizaciji tradicije Šibenika i šibenskog kraja i Lovačko društvo Šibenik za stogodišnjicu uspješnog djelovanja na području lovstva i zaštite okoliša, Josip Labura, tajnik šibenskog Društva inovatora,  za postignute uspjehe u dugogodišnjem radu na području inovatorstva, Ivica Tucak za ostvareni dosadašnji  uspjeh u trenerskoj vaterpolskoj karijeri, Udruga slijepih Šibensko-kninske županije za šezdesetgodišnjicu uspješnog djelovanja u pružanju pomoći slijepima ,Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Kamenčić“ za postignute rezultate u radu s djecom i osobama s posebnim potrebama, Hrvatski planinarski klub Sveti Mihovil za ostvarene rezultate u planinarskim, speleološkim i alpinističkim aktivnostima i MNK Katanađo za tridesetpetogodišnji uspješni doprinos u razvoju malog nogometa u Šibeniku. U ime nagrađenih zahvalila je Zorana Ivić.
Gradonačelnik Željko Burić u svom govoru se prisjetio šibenskih velikana Vrančića i Šišgorića koji su, prema njegovim riječima zaslužni što se Šibenik razvio u suvremeni grad. Posebno je istaknuo gradonačelnika Šibenika, Ante Šupuka koji je zaslužan za elektrifikaciju grada i njegovu modernizaciju. "Ako želimo budućnost moramo biti ponosni na povijest, oslanjati se na obitelj kao okosnicu društva i usmjeriti se na obrazovanje kao osnovu za napredak", rekao je Burić. Osvrnuo se i na najvažnije projekte za grad: tvrđava Sv.Mihovila, plaža Banj i projekt Odeon koji dokazuju da Šibenik više nije naselje između grada Zadra i Splita. Govor je završio riječima: "Sretan ti tvoj dan Šibeniče."
Župan Goran Pauk istaknuo je obrazovanje, sport i kulturu kao okosnice napretka grada. "Iznimno mi je drago što ostvarujemo kvalitetnu suradnju sa gradonačelnikom jer bez dobre suradnje napretka nema", naglasio je Pauk. Osvrnuo se na potpisan ugovor sa zagrebačkim Sveučilištem koji je veliki korak ka nastajanju šibenskog Sveučilišta. "Šibenik je sakriveni biser koji se polako otkriva", rekao je u završetku svog govora Pauk.

Šibenski biskup Ante Ivas na kraju je recitirao stihove Vinka Nikolića posvećene Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti