Datum objave: 26. Rujan 2013

Bivši dekan prof.dr.sc Marko Radačić oprostio se od Veleučilišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Anita Grubišić profesorica na Veleučilištu u Šibeniku izabrana je nedavno za v.d. dekanicu jer su propali pokušaji izbora novog dekana budući da Ministarstvo znanosti ne prihvaća dr.sc. Ivicu Poljička kojeg je oba puta podržalo Stručno vijeće Visoke škole. Dosadašnji dekan prof. dr.sc. Marko Radačić odlazi u mirovinu, a na današnjoj svečanosti na šibenskom Veleučilištu kojom je obilježena 7. obljetnica te visokoškolske institucije, uz promociju stručnih specijalista menadžmenta-diplomanata i oprostio se od Veleučilišta.

„Sretan sam jer iza mene ostaje 17 novih nastavnika, a svom nasljedniku ostavljam uređenu ustanovu koja ima perspektivu. Vama diplomanti želim poručiti da u životu nikada ne prestanete učiti, a u poslu kojeg budete obavljali budite stručni i težite stalnom usavršavanju.“, kazao je prof.dr.sc. Radačić, kako je priopćila Ana Gojanović, pročelnica Ured gradonačelnika Grada Šibenika koji je bio na svečanosti.
Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić čestitao je diplomantima, te kazao kako Grad Šibenik želi ulagati u visoko školstvo i u mladi obrazovni kadar: „Svaki gradonačelnik može napraviti nekoliko komunalnih zahvata, izgraditi nekoliko ulica, no ulaganje u visoko školstvo i u mlade ljude je nešto što je dugoročno i neprocjenjivo. Kao gradonačelnik dajem punu podršku Veleučilištu koje će, s našim sveučilišnim studijem i u konačnici samostalnim šibenskim sveučilištem, isprofilirati Šibenik kao sredinu u kojoj se mladi ljudi mogu kvalitetno obrazovati. Na nama, kao lokalnoj zajednici, jest da stvorimo preduvjete da nam, nakon završetka studija, ostanete u Šibeniku, da tu nađete posao i zasnujete obitelj. Čestitam dekanu Radačiću na svemu što je do sada učinio za Veleučilište i Šibenik.“, kazao je gradonačelnik.

Prigodnim govorima obratili su se i zamjenik župana Zoran Smolić, biskup šibenski msr Ante Ivas, dekani veleučilišta diljem Hrvatske, kao i predstavnici Sveučilišta u Splitu.

FOTO: Ante Baranić i www.sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti