Datum objave: 26. Rujan 2013

Šibenski vrtići na ulicama grada obilježili nadolazeći Dan grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Crtanjem znamenitosti, plesanjem kola i obilaskom grada šibenski vrtići danas su obilježili nadolazeći Dan grada. U 10 sati povorka vrtića krenula je od Gradske knjižnice, nastavila preko rive do vijećnice i katedrale a potom su se razdvojili svatko na svoj trg gdje su imali male radionice.
Svi mališani na glavi su nosili šibenske kape vlastite izrade. Upitali smo ih što znaju o Sv. Mihovilu, a odgovor nismo trebali dugo čekati.  „Sveti Mihovil je zaštitnik Šibenika  jer je spasio grad tako što je ubio zmaja sa kopljem. Mi se danas šetamo po gradu i razgledavamo njegove znamenitosti a kasnije ćemo malo crtati“, rekao nam Slavko Brajković iz vrtića Vidici. Dora Škugor iz vrtića Radost ponosno nam priča kako su sami  izradili kape i pripremili se posebno za ovaj dan.
Ispred crkve Sv. Barbare smjestili su se mališani iz vrtića Šibenski Tići gdje crtali kamene zgrade koje ih okružuju. Male ruke šibenske djece ubrzo su stvorile prava mala umjetnička djela i na taj način odali počast gradu u kojem žive.
Vrtići sa Vidika crtali su na Dobriću. „ Zanimljivo je kako svi imaju isti motiv za crtati a opet svi imaju drugačiju percepciju toga što crtaju“, rekla je voditeljica Irena Božić. I zaista, netko se odlučio fokusirati na vrata i prozore zgrade, netko na kamen od kojeg je kuća građena a netko na nešto sasvim treće.
Na trgu ispred županije zatekli smo vrtiće sa Šubićevca. Djevojčice su imale posebno zanimljive male nošnje i cvjetove u kosi. Upitali smo voditeljicu vrtića Vjeverica Meri Petrinu tako je zaslužan za kostime i čija je bila ideja. „Sami smo osmislili kostime za šibensko kolo, a sašila ih je baka jedne djevojčice iz vrtića, Ana Paić.“ Možemo samo pohvaliti kreativnost djece, teta u vrtiću i baka djece.
Današnja proslava odvijala se pod motom „Mihovile sveti, krila raskrili, zaštiti najmlađe, da bi sretni bili!“.

Iz kategorije: Vijesti