Datum objave: 24. Rujan 2013

Gradonačelnik Burić izabrao pročelnike upravih odjela - iznenađenja nema

Diana Ferić
Diana Ferić

Izabrani su, kako neslužbeno doznajemo , pročelnici upravnih odjela Grada Šibenika. Gradonačelnik dr. Željko Burić je odluku donio, a riješenja će biti napisana sutra. Iznenađenja nema jer je riječ uglavnom o imenima o kojima se već govorilo kao najizglednijim kandidatima, a veći dio je već obnaša funkcije vršitelja dužnosti. Tako je tajnica Grada Diana Dulibić, a pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović – Rakić. Obje su te funkcije i ranije obavljale. Pročelnica financija Senka Ramljak je novo lice u gradskoj upravi, ali ne i u javnom i gospodarskom životu. Ona je dugo godina bila direktorica tvrtke Jolly JBS,  bila je nekada i članica gradskog poglavarstva, a unazad dvije godine ima privatnu konzultantsku kuću. Pročelnica Ureda za društvene djelatnosti je Mirjana Žurić koja je dugo godina bila šefica protokola Grada Šibenika i vodila je ured za pravo na pristup informacijama. Pročelnik Ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj je Matija Bumbak koji je prije nekoliko godina doveden u taj ured iz tvrtke Podi kako bi vodio europske projekte. Pročelnik Ureda za gospodarenje gradskom imovinom  je Tihomir Paškov koji je tu funkciju obnašao i za vrijeme bivše HDZ – ove vlasti. Pročelnik Ureda za komunalne poslove je Miro Lucić koji je radio u tom uredu kao voditelj službe komunalnih redara, a pročelnica Ureda za prostorno planiranje je Madlena Dulibić koja isto takodugo godina radi u tom uredu.

Za neke od pročelničkih funkcija bilo je više kandidata, a za neke kao što su prostorni ured i financije javio se samo jedna kandidat. Kandidati su polagali i pisani ispit.
Na nekoliko pročelničkih mjesta javila se i Semira Škugor, dugogodišnja ravnateljica šibenske Carinarnice, nekadašnja tajnica Županije i istaknuta članica HDZ –a u počecima stvaranja hrvatske države pa su neki nagađali kako bi to moglo pomutiti račune, u navodno već definiranom izboru pročelnika, no to se očito nije dogodilo.

Iz kategorije: Vijesti