Datum objave: 23. Rujan 2013

Više od sto otočkih obrtnika na četvrtom susretu u Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Stotinjak obrtnika sa hrvatskih otoka okupiti će se na četvrtom  susretu otočkih obrtnika koji se ove godine održava u Murteru od 26.-28.rujna, a cilj je poboljšanje života na otoku. Tom prigodom Ante Mihić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije te predsjednik Udruženja obrtnika Murter, Pirovac, Tisno i član Organizacijskog odbora Milan Jadrešić predstavili su danas na konferenciji za novinare ovogodišnji  program.  Glavna tema ovogodišnjeg susreta će biti „otočni obrtnici - temelj opstanka otoka“.
„Na hrvatskim otocima djeluje ukupno 463 obrtnika koji uvelike pridonose opstanku tih otoka. U svrhu poboljšanja sveukupnog života na otoku organiziramo ovaj susret“, rekao je Ante Mihić.
Prvi susret održao se na otoku Braču, drugi na Lošinju, a treći na Dugom otoku. Prva tri susreta bavila su se problemima rada trgovaca na otoku, dok su se ove godine odlučili posvetiti obrtnicima. „opstojnost otoka ležala je samo na pojedincima obrtnicima koji su uspjeli opstati bez ičije pomoću i zato smo njima odlučili posvetiti više pažnje“ istaknuo je Milan Jadrešić. Seminar koji se u sklopu događanja održava u petak 27.rujna posvetiti će se brodu kao osnovi opstanka na otoku te turizmu koji također ima vodeću ulogu u unapređenju otoka. Na seminaru će uz Milana Jadrešića govoriti i Danica Baričević, potpredsjednica Odbora za otoke HOK-e, Vladimir Šarunić, član Odbora za otoke HOK-e, Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora te troje doktora znanosti: Martina Markov Podvinski, Nenad Bobanac i Vladimir Skračić.
Organizatori događanja su  Hrvatska obrtnička komora (HOK) kao organizator, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije kao suorganizator i Udruženje obrtnika Murter, Pirovac i Tisno.

Iz kategorije: Vijesti