Datum objave: 23. Rujan 2013

Vidović i Klarin zajedno na unutarstranačke izbore

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednički su danas, na konferenciji za novinare u prostoru šibenskog SDP -a, svoje kandidature na unutarstranačkim izborima predstavili  saborski zastupnici Franko Vidović i Ivan  Klarin - Vidović za predsjednika gradske organizacije SDP -a, a Klarin, koji je i načelnik Općine Tisno, za predsjednika Županijske organizacije te stranke. To je, kako su obojica kazali, vjerojatno prvi put  da se manifestira takvo zajedništvo na gradskoj i županijskoj razini budući da je do sada, istaknuo je Klarin, bilo šumova u komunikaciji.

Vidović je čak  kazao kako je konačnu odluku o kandidaturi donio kada je čuo da će se Klarin kandidirati za prvog čovjeka županijske organizacije, ali ne samo zbog toga:" Odlučio sam se kandidirati i zbog toga što SDP u Gradu Šibeniku, unatoč porazu na izborima, nikad nije bio jači, ali i zbog nesposobnosti aktualne gradske vlasti što pokazuju i primjeri  Banja, Bikarca i da dalje ne nabrajam", istaknuo je Vidović.

Klarin je također kritizirao šibensku gradsku vlast, posebno zbog toga što je pristala a izdvajanje Bikarca u posebnu tvrtku, što je, kako je rekao, Bikarac šutke pao: " Šibenik je zbog toga ostaje bez milijuna koje zarađuje Bikarac, a nanesena je i nepravda građanima Šibenika.

Vidović je stanje u Šibensko - kninskoj županiji usporedio s HNK Šibenikom:"Županija je kao i taj klub u trećoj ligi i strepio  hoćemo li pasti na županijsku ligu", kazao je.

Klarin je najavio jačanje SDP -a u cijeloj Županiji jer smatra da je nedopustivo da u nekim gradovima i općinama u kojima su na parlamentarnim izborima pobijedili na lokalnim izborima nisu imali svoje kandidate za gradonačelnika odnosno načelnika.
I  Vidović i on smatraju da im to što obnašaju i druge funkcije neće smetati  za kvalitetno vođenje SDP -a na lokalnoj razini. Klarin smatra da je njegova mladost  jamac da će sve to stići, a Vidović je dogovorio da je važna kvaliteta rada i da su se obojica u tome dokazali.

Na novinarsko pitanje imaju li obojica potporu vrha stranke za svoje kandidature, Klarin je odgovorio da  Zoran Milanović, predsjednik SDP -a nije čovjek koji će nazvati telefonom nekog i reći mu da se za nešto kandidira te da je SDP po unutarstranačkim izborima potpuno drukčiji od drugih stranaka i da  odluku donosi isključivo članstvo stranke.

Iz kategorije: Vijesti