Datum objave: 21. Rujan 2013

Predavanje o prednostima prirodnog liječenja pred konvencionalnom medicinom

Diana Ferić
Diana Ferić

"Liječnici uništavaju zdravlje, sveučilišta uništavaju znanost i ništa nije onako kako se čini i kako nam se prikazuje“, riječi su kojima je započeo svoje današnje predavanje o prirodnoj medicini u Gradskoj knjižnici u Šibeniku Darko Vujnović, predsjednik udruge „Prirodna medicina“, po struci inženjer elektrotehnike koji se posvetio izučavanju prirodnog liječenja i izdavanju literature o tim temama. Njegovo predavanje, a o istoj temi govorit će još i u drugim gradovima Dalmacije, najava je Trećeg kongresa o prirodnoj medicini koji će se 26. rujna održati u Zagrebu.

Vujnovićevo je poslanje uputiti ljude u to da se okrenu prirodnim načinim liječenja i da načinom života i ishranom ne dopuste razvoj bolesti, a ne da slijepo vjeruju konvencionalnoj medicini. Jedna od njegovih teza je i da je apsurdno to što je zdravstvenom sustavu bolje kada smo bolesni jer za liječenje izdvajamo novac te da bi liječnici možda trebali biti plaćeni onda kada smo zdravi.

Govorio je o bezbroj tema koje su se odnosile na zdravi hranu u koju ubraja sirovu prehrana, uljno-proteinsku prehrana i paleolitsku prehranu o kojoj naučava Šibenčanka Anita Šupe, potom o otvorima u hrani , važnosti sunca i svijetla za naše zdravlje. Tako je napomenuo kako nas namjerno krivo uče da je ultraljubičasto zračenje štetno i nameću nam korištenje zaštitnih krema za sunčanje koje su višestruko otrovne, ili pak da je ugljični dioksid štetan, a on tvrdi da nam je nužan za zdravlje. Ukazao je i na veliku važnost vitamina D, koji neki i ne smatraju vitaminom te na načine kako ga možemo osigurati u dovoljnim količinama. Prisutnima je i da praktične savjete za detoksikaciju organizma od klistiranja i nekih drugih načina čišćenja debelog crijeva do čišćenja jetre različitim metodama, a on preferira uzimanje mješavine gore soli, soka od grejpa i maslinovog ulja.

Publika se posebno zainteresirala za probleme cijepljenja koje on apsolutno dobacuje i smatra da cjepivo u dječji organizam unosi niz otrova, od teškim metala pa dalje koji narušavaju imunosustav i izazivaju razne bolesti. Bilo je riječi i o tome kako ljudi ne bi smjeli u usnoj šupljini ostavljati takozvane mrtve zube kojima su izvađeni živci jer su oni žarište unosa bakterija kao ni živine i slične plombe, o stvarima i tvarima koje su korisne za organizam kao što su Omega – 3 kiseline i konoplja i na kraju o nekim poželjnim metodama liječenja – hipertermiji, IPT terapiji i slično. Poruka današnjeg predavanja je da treba izbjegavati konvencionalnu medicinu koja je , kako se predstavlja jedinom istinom isto tako dogma i okrenuti se, kako je kazao, sijasetu načina prirodnog liječenja.

Iz kategorije: Vijesti