Datum objave: 20. Rujan 2013

Thompson privukao tisuće mladih na humanitarni koncert za Đački dom

Diana Ferić
Diana Ferić

Tisuće ljudi, najvećim djelom mladih, ali i osmoškolaca s roditeljima pa i roditelja s predškolcima kao i starijih građana ,pohrlilo je večeras na humanitarni koncert Marka Perkovića Thomsona u dvorištu Katoličkog školskog centra u Šibeniku prihod kojeg je namijenjen uređenju Đačkog doma za srednjoškolce koji će biti smješten u sklopu tog centra.

Kao predgrupa, dvije pjesme i to Šibenske uspomene i Ruža crvena izvela je vodička klapa Godimenti, nakon toga je na bini pušten video s izjavom bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana o zelenim i crvenim vragovima i Judinim škudama, a onda je, uz uzvike oduševljene publike, poglavito mladih, na scenu stupio Thomson sa svojim bandom. Atmosfera je bila uzavrela od samog početka koncerta, a publika je uglavnom s rukama u zraku, a neki i umotani u hrvatsku zastavu ili vijoreći s njom , od početka do kraja Thompsonom pjevala njegove pjesme s jasnom političkom porukom. Vrlo brzo su se čuli i povici „Vukovar, Vukovar“, a nakon jedne pjesme i „Zvonko Bušić, Zvonko Bušić“ u čemu su prednjačili tinejdžeri.

Nakon nekoliko pjesama Thompson je pozdravio publiku riječima da jako voli biti u Šibeniku i da mu je posebno drago što su mu dali priliku da bude dio priče vezane za prikupljanje sredstava za uređenje Đačkog doma. I on je primijetio da su u publici pretežno mladi što ga je posebno obradovalo, a podsjetio je da se na mlade stalno poziva i šibenski biskup Ante Ivas. Biskup je također bio nazočan, , u građanskoj odjeći i uživao u koncertu i oduševljenoj publici.

Na dva punkta se točilo i prodavalo pivo, a primjedba je da su je mogli dobiti i maloljetnici. Inače, skup je, unatoč gužvi, bio dobro organiziran, a tomu su znatno pripomogli i volonteri iz Franjevačke mladeži i drugih crkvenih udruga.

Iz kategorije: Vijesti