Datum objave: 20. Rujan 2013

Stipe Petrina prozvao Ministarstvo socijalne skrbi za korupciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Općinsko vijeće Primoštena odlučilo je izaći u susret štićenicima podružnice „Maslina“, Centra za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama Šubićevac koji se nalaze u općinskoj zgradi u Bratskom Docu pa je, nakon što Ministarstvo socijalne politike i mladih nije prihvatilo njihove prvotne prijedloge visine zakupa, sada ponudilo mjesečno zakup od 7 000 kuna, a ako im je i to previše, ovlastili su načelnika Općine Stipu Petrinu da s Ministarstvom potpiše ugovor o zakupu bez naknade. Međutim, načelnik

Petrina je istodobno u svom dopisu upućenom Ministarstvu prozvao to ministarstvo za korupciju i neosjetljivost. „Usprkos tome što je Općina Primošten ponudila bezbroj načina na štićenici ostanu u tom objektu vi ste izmislili izraz „transformacije i deinstitucionalizacije“ što je drugi izraz za klasičnu korupciju“, ističe u tom dopisu Petrina i tvrdi kako ima informacije da su štićenike „Masline“ već premjestili u privatne prostore koje plaćaju 10 eura po četvornom metru. Spočitava Ministarstvu što su općinsku vlast u Primoštenu željeli pokazati beščutnom.

Općina Primošten je prije nekoliko mjeseci, nakon što je istekao 20 – godišnji Ugovor o najmu zgrade u Bratskom Docu, ponudila produženje najma, najprije za 7, a onda 5 eura po četvornom metru, ali je Ministarstvu to bilo preskupo, a nije im odgovarala niti kupnja te zgrade pa su odlučili premjestiti štićenike.
 

Iz kategorije: Vijesti